Како да добиете се што ќе посакате во животот

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Како да добиете се што ќе посакате во животот.

Кога ќе ја прифатите оваа практика, вашите желби полека, една по една, ќе почнат да се остваруваат.

Секој ден сме на нов тест, се соочуваме со нов предизвик, а плановите се одложуваат.

Неколку дена ни се чини дека целиот Универзум конспирираше против нас, наместо да биде таму, да ни даде охрабрување и да ни го штити грбот. Колку и да сме силни, болни и длабоко вкоренети нашите емоционални рани, важно е да не ја изгубиме нашата волја. Останете доследни на себе и на своите желби и едно е потребно за нивна реализација.

Универзумот е наместен да одговара на позитивните мисли и фреквенции. Ако постојано размислувате вака:

„Вистинската љубов не ме наоѓа…“

„Никогаш нема да напредувам на работа“

„Не мислам дека некогаш ќе имам шанса да ги платам сите сметки и долгови.

„Нема да можам да заработам доволно“

„Ќе бидам под постојан стрес…“

Кога сте оптеретени со такви мисли што ви поминуваат низ главата од ден на ден, тогаш бидете убедени дека универзумот не работи против вас, туку вие работите против него и против себе и никогаш нема да ја постигнете вашата цел во остварување на желбите.

За да внесете убави работи во живот, мора да бидете благодарни за работите што ги имате во моментов. Наместо да се оптеретувате со непријатни и негативни мисли, заблагодарете си се секое утро и секоја вечер за она што веќе го имате и ќе добиете повеќе. Бидете благодарни за се досега, бидејќи секоја ситуација е уште една прочитана страница во животот, уште една лекција што сме ја научиле.

Оваа едноставна техника гарантира дека работите ќе почнат да растат во животот. Многу пати е докажано дека позитивните мисли создаваат позитивни околности, а со тоа и позитивен живот.

Кога ќе ја прифатите практиката на благодарност, вашите желби ќе почнат да се остваруваат полека, една по една.

error: Content is protected !!