Како да го научите странскиот јазик во пет чекори ?

Слични

,,Жените и фотографијата” – Изложба која мора да ја посетите

Во чест на меѓународниот ден на жената, 8-ми Март,...

Најубавите цитати на влијателни жени низ историјата

Најубавите цитати на влијателни жени низ историјата. Сетете се на...

Сексот и градот доаѓа во декември! Погледнете ја најавата

Сексот и градот доаѓа во декември! Погледнете ја најавата HBO...

Сподели

Како да го научите странскиот јазик во пет чекори?

Бизнисменот Бејли научи француски на овој начин за 17 дена.

Ако сакате да му помогнете на вашето дете да го подобри знаењето за странски јазик, обидете се да му дадете совет од Дејвид Бејли, успешен бизнисмен кој патуваше 17 дена во село во Франција, каде што никој не знае ниту збор англиски.

Тој беше упорен во зборувањето со Французите и направи план за работа кој се покажа како одличен и кој важи како препорака за учење и усовршување на секој јазик.

  • Секое утро, тој запишува редовни и неправилни глаголи на хартија час и половина, знаејќи дека ракописот е одлична техника за меморија.
  • Редовно трчаше 45 минути слушајќи француска музика по пат.
  • Секој ден се обидуваше да се разбере со луѓе чиј мајчин јазик беше францускиот.
  • Ги прелистуваше и читаше наједноставните книги за деца.
  • Секој ден пишуваше композиции за себе, сфаќајќи дека секој пат кога ќе се сретне, ќе мора да одговара на прашања за тоа кој е, од каде потекнува, што прави, како му се допаѓа Франција.
error: Content is protected !!