Како да изберете слатка лубеница? Четири совети кои ќе ви помогнат при купување

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

Како да изберете слатка лубеница? Четири совети кои ќе ви помогнат при купување.

Слатка лубеница не е толку лесна за избор.

Време е за лубеници, омилена асоцијација на многумина во текот на летото. И додека во следниот период ќе стоиме пред еден куп лубеници, неодлучно гледајќи која да ја избереме, со неколку трикови можеме да го забрзаме тој процес.

Како да изберете слатка лубеница?

Ленти на лубеница

Бојата на лубеницата укажува на нејзината зрелост и секогаш треба да ја избереме онаа што има многу изразени ленти. Тие треба да бидат во темно зелена или светло жолта боја.

Тропањето на лубеница

Оваа проверка е многу популарна, но многумина не знаат кој звук покажува дека лубеницата е добра. Ако звучи шупливо, тоа значи дека има повеќе вода и е зрело. Спротивното значи дека кората е густа и дека лубеницата сè уште не е зрела.

Тежина на лубеница

Соберете неколку лубеници за да ја пронајдете онаа што е најтешка, се смета дека онаа што е полна со вода , е послатка од другите.

Облик на лубеница

Секогаш бирајте лубеници кои се поокружни од овални.

error: Content is protected !!