Како да направите совршена пена за нес кафе: Тајната е во еден чекор.
Направете кафе како професионалец.
Без разлика дали го подготвувате инстант кафето со лажица, мелница или шејкер, најважно е количината и температурата на водата што ќе ја додадете на почетокот.
Измешајте шеќер и кафе со 0,05 дл топла вода . Оваа мерка одговара на чаша за ракија или текила.
Бидете сигурни дека водата со која мешате инстант кафе е топла, така што вашата пена е побогата и кремаста.
Во зависност од тоа дали подготвувате топло или ладно нес кафе, истурете 1 полна лажичка нес кафе во шолја или шолја и засладете по желба.
Истурете 0,05 дл вода на кафето.
Користејќи лажица, прво нежно промешајте го несот во вода така што помалку ќе прска кога ќе го матите.
Потоа промешајте со мешалка за кафе додека половина од чашата или чашата не се наполни со пена.
Додадете млеко во таква пена по желба – топло или ладно.