Како да одгледувате пампас во дворот? Внесете го духот на егзотиката

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

Како да одгледувате пампас во дворот? Внесете го духот на егзотиката.

Познат по своите бели пердуви, пампас тревата додава прекрасна декорација и на отворени и на затворени простори..

Пампасот може да достигне висина до два и пол метри. Создава класичен и елегантен изглед. Тој е од семејството на треви, а потекнува од Јужна Америка, поточно Аргентина, Уругвај и јужниот дел на Бразил. Името го добил по тревните степи во југоисточна Јужна Америка. Со ова растение, ќе донесете доза на егзотика каде и да го поставите.

Одгледување на пампас

Пампасите се лесни за одржување и бараат само годишно кастрење. Оваа тврда трева не сака ветер и суша и е отпорна на повеќето болести и штетници.

Пампас и светлина

Место со многу сонце е идеално за оваа трева, иако може да расте и на делумно сонце. Премногу сенка може да доведе до премногу влажна почва, што може да предизвика габични проблеми.

Земјиште за пампас

Влажната, добро исцедена почва богата со хранливи материи е од суштинско значење за растот на папасот. Компостот е добар додаток на почвата, бидејќи ја збогатува почвата и промовира дренажа.

Наводнување на пампаси

Папасот е отпорна на суша. Најдобро е да се добие вода од природни врнежи, освен ако нема екстремна суша.

error: Content is protected !!