Како да препознаете кои се вистински , а кои лажни луѓе?

Слични

Откријте ги природните масла кои најдобро делуваат на нашата коса

Откријте ги природните масла кои најдобро делуваат на нашата...

Како може вашата коса секогаш да мириса убаво?

Како може вашата коса секогаш да мириса убаво? Нема ништо...

3-те најчести грешки кои предизвикуваат брчки околу очите

3-те најчести грешки кои предизвикуваат брчки околу очите. Грешките што...

6 намирници кои ќе го забрзаат растот на косата

6 намирници кои ќе го забрзаат растот на косата. Секоја...

5 дневни навики за спречување на сува кожа

5 дневни навики за спречување на сува кожа. Ја подобруваме...

Сподели

Не знам за вас, но навистина научив за луѓе многу во текот на 2020 година.

Таа ми даде можност да се оградам и да видам некои работи, некои врски, некои луѓе од таа пристојна дистанца.

Сфатив што е важно за мене и што не е важно, што треба да се реши и на што сè уште треба да се работи. Решив некои дилеми и сомнежи, кои долго време ме мачеа.

Научив да се грижам за себе, за физичкото и менталното здравје. Сфатив дека не можам и не треба да страдам. Ништо. Животот е само овој и премногу краток за да го потрошиме на погрешни работи, нечесни врски и лажни личности.

Во мојот живот нема место за вештачки, лажни, неискрени и себични луѓе, кои се кријат зад своите маски за шминка.

Тие често користат придавки и вообичаени именки наместо сопствени имиња. Значи, тие сакаат да си дадат значење.

Ниту им сум драг, ниту драг, ниту убав, ниту сум нивна љубов!

Мајка ми и татко ми ми дадоа совршено име. Фактот дека се срамат од своите имиња и уште полошо, од своите родители, од потеклото, не им дава за право да ми се обраќаат со тие неискрени прекари, патем. Ниту, воопшто, се зборови што би можеле да ме опишат. Ако сакавме да се епитетираме себеси, ако ме познаваа доволно добро, ќе знаеја дека сум лут, разочаран и, очигледно, многу наивен, штом ги оставам да зачекорат во мојот свет.

Сфатив дека лажните луѓе кријат лош јазик зад своите маски и по тие драги епитети отпуштаат  навреди токму во тие моменти кога најмалку очекувам. Затоа редовно ме оставаат збунета и без зборови. Тие мора да понижат, за да се чувствуваат моќно.

Тие не знаат како да обезбедат поддршка.

Лажните луѓе немаат интегритет, немаат идентитет затоа што се лажни. Тие присвојуваат други.

Тие се оптеретени од другите и живеат преку други луѓе. Постојано под притисок на „што ќе кажат другите“ и каков впечаток ќе остават на другите луѓе со кои исто така не сакаат искрени врски. Сè за нив е лажно.

Лажните луѓе се лицемерни, глумат жртви пред мене, додека се однесуваат дијаметрално спротивно пред некој друг. Тие на односите со други луѓе гледаат на натпревар. Тие не разбираат што значи пријателство, ниту се способни за такво нешто. Тие не споделуваат или прифаќаат, но грабнуваат и се гушат.

Исто така, научив да ги ценам тие вистински луѓе повеќе, искрени, несебични и скромни. Каква награда е да се биде во близина на такви луѓе!

Изгледа изгледаат обично, без никаква шминка и без никакви маски, но во градите срцето им е големо како куќа! Таквите прават огромни, монументални дела со мали чекори! Тие прават сè во тишина, само од желба да го направат овој свет барем малку поубав. Тие се конзистентни и оригинални. Тие знаат како да го живеат својот живот. Вистинските луѓе се познаваат себеси и ве познаваат вас.

Со такви, вистински луѓе, сè е лесно.

Лесно е да се зборува, лесно е да ги слушате, лесно е да се смееме, кога се караме, лесно и брзо се помируваме, дури е лесно и да молчиме заедно.

Вистинските луѓе се препознаваат така што ви се обраќаат по име, викаат само за да ве слушнат или испраќаат порака „Како си?“ За да фасцинираат, но дефинитивно ве воодушевуваат!

Сфатив дека сите вистински работи се всушност многу едноставни. Претпочитам памучна маица отколку брендирана, синтетичка кошула. Јадам едноставни јадења послатки од две ракчиња на огромна чинија наречена со неверојатно комплицирано име.

Го ценам опуштениот разговор со чаша домашно кафе, наместо да се фалам со скапи работи и брендови користејќи изрази од странски јазик.

Јас повеќе ги ценам обичните луѓе, самосвесни, искрени, вистински луѓе отколку оние кои постојано се обидуваат да се претстават како што не се. Такви, лажни луѓе, нека останат во минатото.

На сите нас им посакувам исто уживање во едноставни работи и вистински луѓе во 2021 година!

error: Content is protected !!