Како да препознаете лажен пријател?

Слични

Како „инфлуенсер“ стана грд збор?

Како „инфлуенсер“ стана грд збор? Ако го отворите делот за...

6 токсични особини на емоционално незрели личности

6 токсични особини на емоционално незрели личности. Шокантно е колку...

Сподели

Како да препознаете лажен пријател?

Не е тешко да препознаете личност која не ви е вистински пријател.

Можеби на прв поглед нема да можете да откриете лажен пријател, но со текот на времето секоја таква личност го покажува вистинското лице.

Психолозите веруваат дека постојат знаци кои можат да ни укажат дека сме опкружени со неискрени пријатели.

Тој/таа никогаш не е таму кога ви е потребен/на

Ако се случи да ви е потребно рамо за плачење, а вашиот пријател не е тука за вас, тоа е прв знак дека нешто не е во ред со таков однос, особено ако сте секогаш таму за него/неа, во секое време од денот или ноќта.

Интуиција

Многупати е докажано дека интуицијата постои. Слушајте го вашиот внатрешен глас ако ви каже дека не треба да му верувате на таков пријател. Сè се случува со причина, особено ако го имате тоа чувство само кон него/неа.

Тој/таа не ја дели среќата со вас

Како што не ја дели тагата со вас, нема да ја дели ниту среќата. Лажните пријатели не можат да бидат задоволни со успехот на другите. Напротив, нејзиното искривување во споделувањето на вашата среќа е главниот показател дека таа не ве заслужува како пријател.

Сè се врти околу него/неа

Ако не е главна ѕвезда, ништо друго нема да го/ја интересира. Тоа е еден од знаците дека тој/таа е благо нарцисоиден/на. Не ви се потребни нардисоидни луѓе во животот бидејќи тие се себични, несигурни и никогаш не можат да бидат вистински пријатели.

error: Content is protected !!