Како да имате успешна врска со маж кој има ниска самодоверба?

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Како да имате успешна врска со маж кој има ниска самодоверба?

Иако за повеќето мажи и жени е сосема нормално да се справат со несигурност, големата несигурност може да влијае на вашата врска. На самиот почеток може да се забележат многу знаци на несигурност за да можете, преку врската, да напредувате како личност и да ја зацврстите вашата врска, но и самодовербата. Вие, како партнер, треба да ѝ помогнете на вашата сакана да успее да ја надмине несигурноста и да ја врати сопствената самодоверба. Експертите откриваат дека е најдобро да сфатите кога вашиот партнер има проблем со самодовербата.

Најдете го коренот на неговата несигурност

Првата работа што треба да ја направите кога имате проблем со несигурен партнер е да откриете од каде доаѓа неговата несигурност. Во повеќето случаи, и кај мажите и кај жените, несигурноста е поврзана со детството или со некаков трауматски настан од периодот на детството. Можеби партнерот пораснал со супериорни родители и затоа се чувствува разочарано и тешко прифаќа каква било критика. Многу е важно да бидете нежни во разговорите, а не многу упорни за да може партнерот да се ослободи.

Самопочитувањето е поврзано со работата

Работата и прашањето за финансиите се една од најголемите несигурности за мажите. Ако забележите дека вашиот партнер наеднаш ја губи самодовербата и е прилично нервозен, може да има тешкотии на работа. Мажите сакаат да се гледаат себеси како хранители и секогаш сакаат да решаваат проблеми на работа за да имаат загарантиран напредок и силна позиција во компанијата. Покрај тоа, ние жените сакаме да доживуваме финансиски успех и да имаме стабилна атмосфера на работа.

Затоа, дозволете му на вашиот партнер да има малку простор за себе и да се одмори. Разговарајте и слушајте што му се случува на работното место и со какви проблеми моментално се соочува.

Недостигот од самодоверба може да е поврзано со вашето однесување

Недостигот од самодоверба може да е поврзано со вашето однесување. Тоа се случува ако имате кавги со партнерот и ако кажувате навредливи зборови. Затоа, контролирајте се и бидете рационални. Разговорот повторно ќе ве зближи и ќе бидете подготвени да ги промените вашите навики за да ја направите вашата врска силна и стабилна.

Покрај деструктивното однесување за време на кавгите, жените често избегнуваат да ги дефинираат врските, а тоа, секако, може да влијае врз самодовербата на вашиот партнер. Секогаш искрено зборувајте за децата и за вашата визија за иднината што ја имате за себе.

Препознајте дали вашиот партнер сака да работи на својата несигурност

Луѓето кои ја носат својата несигурност од детството, нема да одлучат само да работат на себе. Ним им треба време и оваа одлука е исклучително независна. Не притискајте го партнерот. Оставете му простор сам да одлучи и покажете му непоколеблива љубов и поддршка.

Помогнете му кога ќе побара помош

Мажите треба да им помагаат на жените. Тие често не бараат помош, но понекогаш не можат да направат сè сами. Се наоѓаат под притисок да направат нешто, имаат обврска да знаат и чувство дека се одговорни за своите постапки. Вистина е дека понекогаш на партнерите им е потребна нашата помош. Дури и кога вашиот партнер не бара помош, понудете му со насмевка. Сè е полесно кога работите во пар.

Веруваме дека овие совети ви се корисни и дека ќе делуваат на вашата врска.

error: Content is protected !!