Како визуелно да го зголемите малиот простор

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

1. Изберете светол под

Светлите нијанси на даб или јасен се идеални подни облоги за мали станови. Генерално, посветли бои се одличен избор за да се постигне визуелно поголем простор. Ако не сте во можност за оваа промена, доволно ке биде да ставите килим во светла боја, во склад со целокупниот ентериер.

2. Користете линии

Со тапети чии што линии ке се протегаат по целиот ѕид, се постигнува ентериерот да биде поголем од што навистина е. Овој тип на плафони изгледаат повисоки, а притоа се нагласува и нивната висина.

3. Kористете светли и топли бои

Ако просторот е мал, идеално е да одберете бела, беж или некоја друга нијанса од пастелна палета, со што просторот визуелно ќе изгледа поголем.

4. Користете огледала

Веројатно сте слушнале дека огледалото го постигнува визуелното зголемување на просторот, а исто така е и декоративно, особено ако го направите по сопствена желба.

5. Избор на гарнитура

Тежок стилски мебел, нема да биде добар избор за мали дневни соби. Изберете помали и полесни парчиња на мебел, кои ќе може да ги поместувате по потреба. Што се однесува до бојата, најдобро е да бидат во светли или пастелни нијанси.

 

error: Content is protected !!