Како жените покажуваат заинтересираност?

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Како жените покажуваат заинтересираност?

Сите совети на едно место за да ви помогнат конечно да ги разберете жените.

Честопати се очекува мажите да го направат првиот чекор. Овој притисок за првиот потег може да биде тежок. Но, истражувањата покажуваат дека најчесто жените го даваат сигналот. Постојат неколку знаци на заинтересираност кај жените.

Најважно е да го препознаете говорот на телото и другите невербални знаци. Ретко се случува жените да кажат директно што чувствуваат на почетокот. Секогаш треба да бидете чекор напред и свесни за нејзините моментални чувства.

Фалењето на средба со жена не е нуклеарна физика. Иако понекогаш изгледа потешко од самата физика, треба само да ги погледнете сите знаци што таа ги испраќа.

Жената ќе ја покаже својата заинтересираност повеќе со невербалниот говор на телото, отколку вербално. Нејзиниот говор на телото е најголемиот показател за тоа дали е заинтересирана или не.

Затоа, секогаш обрнувајте внимание на сите невербални показатели ако ве интересира што чувствува и што мисли таа. Понекогаш, изучувањето на јазикот на телото може да биде сложено и збунувачко. Многу е важно целосно да ги разберете сите знаци и движења на телото и да ги знаете нивните значења.

Иако изгледа како наука за тоа како жените покажуваат интерес, истото ова важи и за мажите. Најдобар начин да откриете дали вашиот партнер е заинтересиран за вас се движењата на неговото тело.

Повеќе од 50 знаци на заинтересираност

Постојат повеќе од 50 знаци на заинтересираност што ги покажува жената. Честите погледи на очите и благата насмевка се најдобриот показател дека ѝ се допаѓате. Се разбира, има и други сигурни знаци: допирање прамен коса, лижење на усните, смеење на секое ваше движење, допирање на рамото или раката за време на разговорот.

Кога разговарате, обрнете внимание на положбата на нозете. Ова е, можеби, најдобриот показател дека ѝ се допаѓате затоа што движењата со нозете додека седиме, во повеќето случаи се несвесни. Ако нозете се насочени кон вас, тогаш тоа е знак на интерес, но ако тие се поставени во спротивна насока, тогаш таа не е заинтересирана за вас.

Исто така, ако нејзините нозе се прекрстени и вкочанети, тоа значи дека жената не се чувствува удобно во ваше друштво. Нозете најдобро „зборуваат“ за тоа дека ве сака.

Во секој случај, размислете за ситуацијата во која се наоѓате. Понекогаш вашите нозе можат да бидат насочени во спротивна насока, но тоа не значи дека таа не ве сака, туку дека е опуштена во ваше друштво.

Реакција на допир

Никогаш не треба да бидете премногу нападни. Секогаш почитувајте ја жената и нејзините одлуки. Некои жени не сакаат прекумерна интимност, особено со луѓе што не ги познаваат доволно добро. Затоа, најдобро е да не брзате со држење за раце или со други допири. Се разбира, реакцијата на секој допир (без разлика дали е случајна), е еден од знаците дали ви се допаѓа или не.

Ако таа поцрвени или се насмевне, тогаш тоа е добар знак — покажува интерес за вас. Од друга страна, ако го промени расположението или ако не покажува реакција на допир, најверојатно таа сè уште не е заинтересирана за вас или едноставно не сака таква врска со партнерите.

Секогаш бидете сигурни дека допирите се природни и опуштени. Избегнувајте какви било несоодветни допири бидејќи тогаш жената нема да покаже интерес.

Имитирајќи ги вашите движења

Кога поминуваме долго време со друга личност, природно е да започнеме несвесно да го имитираме нејзиниот речник или движења. Некои знаци не ја откриваат комплетноста на нејзините ставови и чувства бидејќи сè зависи од ситуацијата. Но, едно е сигурно. Ако таа почне да реагира со иста мера на вашиот флерт и да ги имитира вашите движења, тоа е знак дека ѝ се допаѓате.

Користењето на истите фрази може да биде еден од знаците дека ѝ се допаѓате. Затоа, најдобро е да обрнете внимание на реакцијата на вашиот флерт. Треба да забележите  дали таа е иста или само се обидувате да ја импресионирате.

Важно е да ги погледнете добро сите знаци што ги испраќа жената на секој состанок. Во секој случај, бидете внимателни бидејќи некои жени не покажуваат знаци дека навистина им се допаѓате.

Бидете опуштени

Најдобриот совет на кој треба да внимавате е да бидете опуштени. Не размислувајте премногу за исходот и маѓепсувајте ја со вашиот шарм, насмевка и убави манири. Се разбира, хуморот, исто така, е неопходен и ќе ја подобри секоја ситуација во која се наоѓате.

Од неврофизиолошките истражувања се открило дека само контакт со очи со атрактивна личност ги активира областите на мозокот поврзани со наградата и ја зголемува самодовербата. Денес, првите фази на запознавање и флертување обично се базираат преку интернет на социјалните мрежи.

Секако, кога ќе дојде време да се сретнеме во живо, природно е да се потпреме на нашето невербално однесување за да пренесеме повеќе отколку што можат самите зборови.

error: Content is protected !!