Мудро бебе Кирику, кое го спасува селото од злобна вештерка: Дали се сеќавате на овој цртан филм од 2000 година?

Слични

,,Жените и фотографијата” – Изложба која мора да ја посетите

Во чест на меѓународниот ден на жената, 8-ми Март,...

Најубавите цитати на влијателни жени низ историјата

Најубавите цитати на влијателни жени низ историјата. Сетете се на...

Сексот и градот доаѓа во декември! Погледнете ја најавата

Сексот и градот доаѓа во декември! Погледнете ја најавата HBO...

Сподели

„Кирику и вештерката “, (Кirikou et la Sorcière) француски игран филм од 1998 година.

Филмот се одвиваше во едно мало село, некаде во Западна Африка, каде се роди момче по име Кирику. Но, Кирику не е обично момче, тој може да зборува и да оди веднаш по раѓањето, а има и мудрост и одлучност.

Неговата мајка му рече дека злобната вештерка ги исушила сите извори, го укина изворот и ги изеде сите мажи од селото, освен еден. Од таму, малиот Кирику решава да го придружува последниот воин, неговиот вујко, во посета на волшебничката. Кирику успева да го измами волшебникот и го спасува неговиот чичко. Тој исто така спасува деца од брод на вештерки.

После тоа, тој го гори монструмот што ја испи целата селска вода. Потоа оди кај неговиот мудар стар дедо да го праша за волшебникот и на патот се соочува со многу препреки. Дедото смета дека е добро што Кирику постојано поставува прашања и одговара дека е злобна, затоа што страда затоа што има затруен трн во грбот кој го прободел некој злобен човек.

Кирику успева да ја измами волшебничката и да и го тргне трнот, и го зема златото од неа и го враќа на вистинските сопственици. Волшебничката е излечена. Бакнувајќи го Кирику, тој веднаш станува возрасен. Loveубовта се раѓа меѓу нив. Кога ќе пристигнат во селото, никој не верува дека вештерката е излечена.

Тие му поверуваа на Кирику дури откако оние што наводно ги јадеше вештерката се вратија во селото. Се испостави дека волшебничката Караба не ги јадела, туку ги претворила во предмети. Откако го тргна трнот, магијата за фрлање исчезна и тие се вратија во селото славејќи го својот спасител Кирику.

error: Content is protected !!