Кои се боите за 2021 година од Pantone?

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Pantonе одбра две нијанси за „Боја на 2021 година“. Тоа се жолта – Illumination yellow и сива – Ultimate Grey. Жолтата е симбол на среќа, а сива на стабилност.

Според Pantone, овие две бои пренесуваат јасна порака – позитивно расположение, по тешката година за сите нас.

Од 2000 година, Pantone секоја година избира боја на година со што ги предвидува трендовите во модата, дизајнот како и во ентериерот.

error: Content is protected !!