Кои три предмети се извор на бактерии во вашиот дом?

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

Кои три предмети се извор на бактерии во вашиот дом?

Знаеме дека чистењето не е една од оние работи во кои луѓето навистина уживаат, но бидејќи хигиената е важна, овие три работи треба да ги одржуваме чисти секој ден за да спречиме акумулација на микроорганизми и на бактерии. Иако можеби не очекувавте дека овие предмети за домаќинството треба да се чистат секојдневно, тие се најголемите собирачи на бактерии и на нечистотија.

Еве три необични работи кои треба да ги чистиме секој ден:

1. Четки и сунѓери за шминкање

Ако ги користите истите додатоци за шминка подолго време, мора да ги чистите во топла вода со сапуница по секоја употреба за да не пренесуваат микроорганизми и бактерии на вашето лице.

2. Клучеви

На држачите за клучеви има повеќе бактерии, отколку на копчињата во лифтот. Никогаш не ги чистиме, а постојано ги земаме со валкани раце. Ги ставаме во нечисти џебови и тие често паѓаат на подот. Како резултат на тоа внесуваме неверојатен број бактерии во нашиот дом. Исчистете ги со антисептички марамчиња за да спречите инфекција.

3. Мијалник 

Можеби мислите дека по миењето на рацете или на садовите треба да се мие и мијалникот, но тоа не е точно. На неговите рабови се задржуваат многу бактерии.

error: Content is protected !!