Кој побрзо се вљубува, мажите или жените?

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Кој побрзо се вљубува, мажите или жените?

Само затоа што чувствувате пеперутки во стомакот, не мора да значи дека сте за вљубени, или барем не мора да значи дека ќе биде љубов за цел живот. Можеби она што го почувствувавте е всушност само налив на страст.

Ако некогаш сте се запрашале кој се вљубува побрзо – жени или мажи, одговорот веројатно зависи од вашата дефиниција за за вљубување и љубов.

Некои истражувања велат дека мажите се вљубиваат побрзо и повеќе и дека тие се оние кои почесто веруваат во љубов на прв поглед отколку жените.

Дури и докажано е дека мажите се тие што први ќе кажат „те сакам“ и кои почесто се прашуваат дали личноста во која се вљубени е нивната сродна душа.

Според истражувањето во кое учествувале 172 испитаници, на жените им треба повеќе време за да стекнат доверба во некого, бидејќи несвесно бараат потенцијален татко на своите деца во својот партнер.

Ова исто така објаснува зошто жените повеќе уживаат во интимните врски кога се вљубени.

Затоа, ако жената веднаш почувствува физичка привлечност, ова може да биде предупредувачки знак . Имено, тоа значи дека таа создала слика за тоа во каков човек се заубила, што честопати не мора да има врска со реалноста.

Дури и да се покаже дека мажот е вистинскиот, жената сигурно не може да го знае тоа веднаш.

Затоа, експертите за односи советуваат дека без разлика дали сте маж или жена, влегувајте во врска чекор по чекор. Тие забележуваат дека се потребни дури 18 месеци за да се почувствува вистинска и безусловна љубов.

Иако се смета дека жените се „послабиот“ и поемотивен пол, истражувањата покажаа дека мажите целосно се за вљубуваат побрзо.

error: Content is protected !!