Крем-торта од малинa на која нема да и одолеете

Слични

Сочна торта со круша, неодолива за празниците (РЕЦЕПТ)

Сочна торта со круша, неодолива за празниците (РЕЦЕПТ). Правете торти...

5 совети на готвачи со Мишелин ѕвезда за новогодишната вечера

5 совети на готвачи со Мишелин ѕвезда за новогодишната...

Лиснато тесто со јаболка и цимет

Лиснато тесто со јаболка и цимет. Можете ли да ги...

Колач со ѓумбир и глазура од крем сирење

Колач со ѓумбир и глазура од крем сирење. Речиси и...

Пилешко и зеленчук во бои на виножитото

Пилешко и зеленчук во бои на виножитото. Иако малкумина од...

Сподели

Крем-торта од малинa на која нема да и одолеете.

Откако ќе ја пробате, никогаш нема да ја заборавите!

Состојки:

Кора

  • 8 белки од јајце
  • 8 лажици шеќер
  • 8 лажици брашно
  •  2 дл млеко

Фил

  • 8 жолчки
  • 8 лажици шеќер
  • 5 лажици брашно
  • 5 дл млеко
  • 2 ванилин шеќер
  • 250 гр маргарин
  • 500 гр малини
  • 3 шлага

Како да ја подготвите:

Изматете ги белките со шеќер и додадете го брашното. Нежно промешајте и истурете во плех обложен со хартија за печење да се пече 20 минути на 180 степени. Изладете ја кората, излупете ја хартијата и прелијте ја со врелото млеко. Изматете ги жолчките со шеќер, додадете брашно и децилитар млеко и добро измешајте. Останатото млеко оставете го да зоврие заедно со ванилин шеќер, а потоа додадете ги подготвените жолчки и направете пудинг. Додадете маргарин во млакиот фил и добро изматете. Наредете ја кората, па филот, густо притиснете ги малините и на крај шлагот.

Уживајте!

error: Content is protected !!