Лекции за родителство кои може да ги научиме од Кејт Мидлтон

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

Лекции за родителство кои може да ги научиме од Кејт Мидлтон.

Кејт Мидлтон ја отвори душата и најискрено зборуваше за родителството и нејзините деца

Кејт Мидлтон вели дека имала среќно детство и дека сака на своите деца да им даде иста љубов и воспитување како што имале таа и нејзиниот брат и сестра.

„Главно се сеќавам на некои едноставни работи од моето детство, како играње во парк, па затоа се обидувам да бидам на свеж воздух со своите деца што е можно почесто. Животот стана толку бурен, што едноставните работи како гледањето на зајдисонце станаа вистински луксуз “.

И покрај целиот луксуз што го имаме јас и моите деца, најмногу уживам во едноставните работи, и гледам дека и на нив им се допаѓаат “.

Таа вели дека со нетрпение очекува да помине време во природа. „Мислам дека тоа е одлична работа за физичкото и менталното здравје. На тој начин, тие ќе прераснат во силни луѓе кои знаат да ги ценат вистинските вредности “.

„Често си наметнуваме некои обврски, морам да го правам ова или само тоа, и ја забораваме суштината на животот. Се треба да биде едноставно “.

„Има фотографија на која Шарлот мириса сино цвеќе на ливада. Предизвикува вистинска топлина во моето срце, бидејќи е поврза со суштината на моето воспитување. „Поминувајте што е можно повеќе квалитетно време со децата и не грижете се премногу“, заклучи Кејт.

error: Content is protected !!