ВЕРУВАЛЕ ИЛИ НЕ ?! Мачките ja чувствуваат болестa на сопственикот

Слични

Планинскиот велосипедизам ја става Македонија на светската мапа на организатори на UCI трки

Планинскиот велосипедизам станува се позастапен спорт во нашата држава...

Кога ќе се родиш на ист ден со големиот Моцарт!

Да, насловот кажува сè, за оние што веруваат во...

Сподели

Уште еден доказ дека мачките се магични суштества

Дали сте забележале дека мачките се секогаш мирни и тивки? Работата е во тоа што тие се во трајно медитативна состојба.

Бидејќи мозокот на мачката е во постојана смиреност, ова животно може да ja „мириса“ на болеста на неговиот сопственик.

Нашето тело постојано се менува. Дишеме, крвта минува низ вените, а хормоните постојано се произведуваат во организмот. Ако не ја наруши нормалната работа на телото, се ослободува супстанца што мачката ја регистрира веднаш. Поради тоа, се верува дека мачките чувствуваат присуство на болеста кај нивните сопственици.

Сега, сопствениците на мачки веројатно ќе речат дека тоа е невозможно затоа што мачките не реагираат дури и кога ќе бидат повикани, а камоли нешто друго. Но, мора да знаете дека мачките не се кучиња, и тие прават што сакаат.

Ако имате грип или настинка, мачката ќе биде покрај вас постојано. Веројатно ќе помислите дека вашето домашно милениче покажува ваква љубов, но мачката едноставно ја користи вашата топлина.

Постојат луѓе кои тврдат дека мачките им помогнале да откријат рак. Во моментов нема истражување што може да го потврди ова, но еден човек од Канада зборуваше за тоа како мачка му помогнала да открие рак на белите дробови. Со денови таа барала да легне на неговите гради.

Ена од Тенеси решила да оди на преглед бидејќи нејзината мачка постојано спиела на нејзините гради. Подоцна се покажа дека има рак на дојка.

Без разлика дали верувате во овие приказни или не, верувајте дека мачките се многу интелигентни животни – никој не може да го негира тоа.

error: Content is protected !!