Мајката наоѓа „срцепарателна“ порака во собата на синот и почнува да ги доведува во прашање нејзините родителски вештини

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

Една мајка неодаман побара помош на интернет за да добие совет за тоа што да стори откако во спалната соба на нејзиниот син пронашла „срцепарателна“ и „негативна“ порака, додека чистела.

Кога станува збор за родителството, понекогаш може да биде тешко да се открие што е „вистинското“ нешто, а мајките и татковците можат да поминат часови, денови, недели и години страдајќи од одлуките што ги донеле.

Една мајка тврди дека се нашла во позиција што моментално ги става под прашање нејзините вештини како родител.

Неименуваната жена, на 44-годишна возраст, се појавила на форумот за Совети за врски на Редит за да ја сподели својата дилема и да побара совет што да прави понатаму.

Таа објаснила дека нејзиниот син тинејџер седнал со неа и неговиот татко уште во октомври и ги прашал дали може да оди на советување. Таа вели дека тој не сакал да разговара со неговите родители за причината, но смета дека тоа е нешто што требало да го стори.

„Имавме разговор со него, објаснувајќи дека ако некогаш имал потреба да зборува за нешто, ние сме тука да го слушаме и да го сакаме без оглед на се“, напиша таа.

Темата не била повторно отворена, но 15-годишното момче редовно се гледало со советник.

Неодамна мајката додека ја чистела собата на момчето нашла „срцепарателна“ порака.

Откако ја прочитала, таа станала несигурна и незнаела како понатаму.

„Кога вчера ја чистев неговата соба, најдов белешка во преградите на фиоките покрај неговиот кревет, со наслов „ како се гледам себеси “.

„Обично не сакав да разгледувам работи на моите деца без причина, но генерално неговите фиоки се само исполнети со ѓубре, тој е премногу мрзлив да ги става во корпа отпадоците.

„Разбирам дека не требаше да го прочитам и требаше да го оставам таму и да се преправам дека никогаш не сум го видела“.

Таа продолжи: “Јас го прочитав тоа. И навистина беше потресно да читам, знаејќи дека тој се чувствува така за себе.

„Тоа беа редови на различни негативни ставови што тој ги има за себе, особено такви како што се: ” се чувствувам несакано “,„ безвредно “ и „ болка за сите околу мене “.

„Ме тера да се запрашам дали сум направил доволно како мајка за да се чувствувам ценет и сакан како личност.

Родителот продолжи да вели дека мисли дека белешката е наменета за неговиот советник бидејќи тој понекогаш мораше да ги запише работите за нивните сесии.
Таа додаде: „Му реков на мојот сопруг што најдов и тој смета дека е најдобро да се правиме дека никогаш не било таму. Бидејќи она што се случува меѓу него и неговиот советник е приватно и не треба да се мешаме освен ако не биде прашано.

„Но, мислам дека би било добра идеја да разговараме со него за тоа, а можеби и ние тројца би можеле да седнеме и да му помогнеме да види дека сè што наведе не е точно заедно.

Корисниците на „ Редит“ го охрабруваа родителот да не ја спомнува белешката на нејзиниот син, туку наместо тоа да се осигура дека тој знае колку е сакан.

“Немој да му кажуваш дека го читаш. Наместо тоа, кажи му колку го сакаш и позитивни афирмации секој ден”, одговори една личност.

Некој друг коментираше: “Моите родители ми го сторија ова. Пронајдов белешка што ја напишав на тајно место, а одкако ми го причитаа тоа нешто, мене животот ми се смени.”

“Можам да ти кажам дека навистина ми е значи она што сум го запишала да остан. Работите што ги пишуваш тука значат дека навистина ми зедовте се и затоа страдам.” искоментира друг

Што би направиле во оваа тешка ситуација? Известете ни во коментарите подолу.

error: Content is protected !!