Маринирано крцкаво пилешко во јогурт и лимон: Вистинско уживање!

Слични

Сочна торта со круша, неодолива за празниците (РЕЦЕПТ)

Сочна торта со круша, неодолива за празниците (РЕЦЕПТ). Правете торти...

5 совети на готвачи со Мишелин ѕвезда за новогодишната вечера

5 совети на готвачи со Мишелин ѕвезда за новогодишната...

Лиснато тесто со јаболка и цимет

Лиснато тесто со јаболка и цимет. Можете ли да ги...

Колач со ѓумбир и глазура од крем сирење

Колач со ѓумбир и глазура од крем сирење. Речиси и...

Пилешко и зеленчук во бои на виножитото

Пилешко и зеленчук во бои на виножитото. Иако малкумина од...

Сподели

Маринирано крцкаво пилешко во јогурт и лимон: Вистинско уживање на кое нема да може да му одолеете!

Вистинско задоволство за душата …

Состојки

  • 8 карабатак
  • 125мл густ јогурт
  • рендана кора од лимон
  • 1 лажиче сок од лимон
  • лист од јаглика по желба
  • 200-300 гр презла
  • мешавина од суви зачини по вкус
  • бибер по вкус

Како да ја подготвите

1.Исчистете ги карабатаците од кожата и направете ги како шницли,измијте ги, па ставете ги во чинија во која ќе додадете јогурт, кора од лимон, сок од лимон и ситно сецкан магдонос. Промешајте сè и оставете ги во фрижидер преку ноќ.

2.Во чинија додадете презла и во неа додадете бибер и мешавина од суви зачини, а потоа земете ги карабатаците со јогурт, добро потопете ги по врезлата, ставете ги на плехот над хартија за печење и печете ги додека не поруменат. Послужете со зелена салата, печен компир или пире од компири или друг зеленчук по желба.

Уживајте!

error: Content is protected !!