Маринирано крцкаво пилешко во јогурт и лимон: Вистинско уживање на кое нема да може да му одолеете!
Вистинско задоволство за душата …
Состојки
- 8 карабатак
- 125мл густ јогурт
- рендана кора од лимон
- 1 лажиче сок од лимон
- лист од јаглика по желба
- 200-300 гр презла
- мешавина од суви зачини по вкус
- бибер по вкус
Како да ја подготвите
1.Исчистете ги карабатаците од кожата и направете ги како шницли,измијте ги, па ставете ги во чинија во која ќе додадете јогурт, кора од лимон, сок од лимон и ситно сецкан магдонос. Промешајте сè и оставете ги во фрижидер преку ноќ.
2.Во чинија додадете презла и во неа додадете бибер и мешавина од суви зачини, а потоа земете ги карабатаците со јогурт, добро потопете ги по врезлата, ставете ги на плехот над хартија за печење и печете ги додека не поруменат. Послужете со зелена салата, печен компир или пире од компири или друг зеленчук по желба.
Уживајте!