Мартин Божинов ја проучува психологијата и им помага на луѓето да не се откажат од својот живот

Слични

Теологот Ацо Митев Ви порачува: надежта е сеуште на дофат, но единствено преку Исус Христос

Во моментите кога притисокот од секојдневните проблеми се надополнува...

Сподели

Денес разговараме со едно младо мултиталентирано момче кое неретко ја бранува младината со неговата храброст да пишува, но и да делува, со цел да ги охрабри врсниците да не се откажуваат од својот живот и да бидат посреќни. Tокму поради тоа  избира да студира психологија, за да се осознае самиот себе, но и за да им помогне на другите.

FLIP: Кој би бил насловот на твојата автобиографија?
МБ:
Насловот на мојата автобиографија би бил Никогаш не откажувај се од својот живот.

FLIP: Опиши ни го твојот живот преку наслов од филм или од песна. Зошто се одлучи токму за тој наслов?
МБ: Bash je dobro biti ja. Се одлучив за тој наслов затоа што премногу се сакам самиот себе.

FLIP: Кој дел од светот прави да се чувствуваш посебен и зошто?
МБ: Места каде што луѓето се позитивни и насмеани затоа што сметам дека секој би се чуствувал добро во ваква средина.

FLIP: Замисли дека имаш сопствен брод. Како би го именувал? Зошто го избра токму тоа име?
МБ: Бродот би го именувал Биди среќен. Без разлика што ни носи животот, секој човек треба да се труди да биде среќен.

FLIP: Замисли дека имаш добротворна организација. За што би служела таа?
МБ: Таа организација би служела за деца со посебни потреби.

FLIP: На која тема би можел да одржиш 20-минутна презентација без никаква подготовка?
МБ: Булингот во училиштата. Има многу деца кои се жртва на булинг и добро знам какво е чуството да бидеш дел од тоа.

FLIP: Како ги потроши парите од твојата прва плата (проект)?
МБ: На гардероба.

FLIP: Која е најдобрата локација за целосно уживање со шолја кафе?
МБ: Мојата тераса.

FLIP: За каква чудна работа си носталгичен?
МБ: За краткото безгрижно детство.

FLIP: На која личност од светот најмногу ѝ се восхитуваш?
МБ: На мојата мајка.

FLIP: Која личност би сакал да те претставува во филмот од твојот живот?
МБ: Zac Efron.

FLIP: Што мириса подобро, свежо исечена трева или печен леб во рерна?
МБ: Печен леб затоа што ме асоцира на семејна хармонија.

FLIP: Од што ти е најтешко да се откажеш?
МБ: Најтешко ми е да се откажам од самиот себе.

FLIP: Која е твојата лозинка за Wi-Fi?
МБ: Значаен спомен.

FLIP: За што ќе бидат носталгични луѓето за 50 години?
МБ: Веројатно луѓето би биле носталгични за поминатото време на некои небитни работи.

FLIP: Замисли дека си десерт. Што би бил?
МБ: Хмм… Нека биде Frrozen Haute Chocolate.

FLIP: Како те доживуваат твоите пријатели со оглед на големиот број обожаватели на Instagram?
МБ: Секој на свој начин. Некој позитивно, некој негативно. Секој си има свое мислење.

FLIP: Дали мислиш дека твојот онлајн живот те промени тебе? Дали си свесен дека имаш влијание врз генерациите што доаѓаат?
МБ: Не ме промени животот онлајн воопшто. Секогаш се трудам да се покажам во најдобро светло.

FLIP: Од каде црпиш инспирација за твојот блог?
МБ: Секогаш се трудам да бидам посебен, на свој начин. Не сакам да ги копирам другите.

FLIP: Зошто се одлучи да студираш токму психологија? Дали тоа е професија на иднината?
МБ: Одлучив да студирам психологија затоа што сакам да им помогнам на луѓето на кои им е потребна помош. Сметам дека таа ќе биде една од најбараните професии во иднина.

FLIP: На што мислиш кога си сам во твојот автомобил?
МБ: Безбедно да стигнам до локацијата до којашто сум тргнал.

FLIP: Како да свртиме кон подобро?
МБ: Пред сè, треба да бидеме љубезни кон луѓето, да се ослободиме од чувството на омраза. Така ќе станеме многу посреќни.

error: Content is protected !!