Мажите стапуваат во брак само од овие две причини

Слични

Три сигурни знаци дека имате одличен секс со партнерот

Три сигурни знаци дека имате одличен секс со партнерот. Сексот...

Секс после породување: Факти за кои никој не зборува, а се важни!

Секс после породување: Факти за кои никој не зборува,...

5 фази на љубов низ кои поминуваат сите парови

5 фази на љубов низ кои поминуваат сите парови. Секоја...

Сподели

Мажите стапуваат во брак само од овие две причини

Можеби има и други причини зошто мажите стапуваат во брак, но сите тие произлегуваат од овие две правила.

Денес, да бидеме искрени, мажите не брзаат со бракот. Наместо тоа, тие повеќе сакаат да го одложуваат бракот со години, велејќи дека тоа е само формалност и дека хартијата е непотребна. Но, сепак, има и такви кои се подготвени да се венчаат и да основаат семејство, свесни за сите последици што произлегуваат од оваа одлука. Кои се причините за одлуката за таков одговорен и сериозен чекор? Постојат само две главни причини.

Зошто мажите се женат?

1. Му „личи“ да се ожени со таа жена

Замислете ја ситуацијата. Маж се среќава со жена, која се труди да му угоди. Таа е згодна, убава и, што е најважно, повеќе заинтересирана за него, отколку тој за неа. И мажите, патем, се чувствуваат одлично за тоа. И оваа жена ја „заслужува“ неговата љубов на сите можни начини: готви неверојатни оброци, му угодува во кревет, се грижи за него и генерално не прави ништо за да го оптоварува. Но, во исто време, таа се обидува со сите сили да го убеди мажот дека таа е идеалната за улогата на добра и примерна сопруга.

Така, со текот на времето, човекот почнува да размислува: “Зошто да не? Удобно е!” Ако целта на овој човек беше да најде „ удобна“ жена, во која идеално ќе се комбинира улогата на љубовница, готвачка, понекогаш „мајка“ и, што е најважно, таа жена да може да организира целосна удобност и спокојство за него, тогаш тој е подготвен да се „жртвува“. На крајот на краиштата, тој сака да ја добива целата оваа удобност редовно, така да се каже, 24 часа на ден.

Но, тука исто така е важно тоа што оваа жена НЕ живееше и не сакаше да живее со него ПРЕД бракот. Девојката, се разбира, можеше да го посети, па дури и да остане неколку дена. Тој блескаше со неа. На пример, имаше одлични кулинарски вештини или знаеше одлично да ги среди работите во неговиот стан, но, во исто време, јасно му стави до знаење дека нема да живее само со маж во граѓански брак бидејќи таа има и други вредности и приоритети.

И тогаш мажот сфаќа дека нема да има „бесплатни подароци“ и ако сака постојано да се капе во љубовта и во наклонетоста на оваа жена, и покрај тоа што ќе ги добие сите удобности, треба да се ожени.

2. Мажот навистина се вљубил во таа жена

Ако мажот навистина искрено се заљубил во една жена, тогаш прашањето како таа да го „натера“ да се ожени, во принцип, не се појавува тука. На крајот на краиштата, тој самиот е подготвен да ѝ предложи брак и покрај фактот што жената дури и не се докажала.

Доволно е саканата жена да биде подготвена за брак. Ова е навистина доволно. Покрај тоа, често се случува маж да ѝ ласка на оваа жена, да се обиде да ја направи среќна и ако таа возврати со иста мерка, тогаш мажот ќе мисли: „Морам да се оженам!“

И сега, по некое време, бидејќи беше целосно среќен и, што е најважно, сигурен во исправноста на сопствената одлука, навистина се ожени со оваа жена. На крајот на краиштата, тој сфати дека таа е навистина неговата судбина.

error: Content is protected !!