Мажот на жената треба да и биде татко, брат, пријател и секогаш нејзин сопруг – Мудроста на отец Јосиф

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Мажот на жената треба да и биде татко, брат, пријател и секогаш нејзин сопруг – Мудроста на отец Јосиф.

Празнината што се појави во женското срце поради недостаток на љубов на нејзиниот сопруг, не може да се пополни ниту со љубовта на нејзините деца.

Ова е причината зошто мажите ја носат најголемата одговорност за секоја штета што се случува во бракот, бидејќи не покажуваат љубов кон својата сопруга.

Така отец Јосиф го започнува својот говор за односот помеѓу маж и омажена жена, кој им дал на мажите многу корисен совет за тоа како треба да се однесуваат во брак.

1. Мажот, кој е глава на семејството, не треба да ја изневерува својата љубов и врска со сопругата.

2. Мажот не треба да престане да ја покажува на својата сопруга љубовта и фактот дека сите негови маки и сите негови напори имаат една цел, да ја направат среќна.

3. Мажот треба да биде за сопругата, во зависност од околностите, понекогаш татко, понекогаш брат, понекогаш пријател и секогаш нејзиниот сопруг.

Ако го стори тоа, ќе има непречен и хармоничен однос со неговата сопруга.

4. Мора да постои љубов во бракот, особено помеѓу мажот и жената.

5. Мажот треба да ја прифати својата сопруга како послабо суштество, што значи дека треба да и ја посвети својата љубов и внимание, а не да укорува и лути.

6. Природата на жената е толку слаба така штом сфати дека нејзиниот сопруг покажува одредена добрина кон друга жена, без разлика дали е колешка или пријателка, кај жената се буди љубомора и завист.

Не затоа што мисли дека може да оди кај друг, туку поради љубовта што таа ја чувствува кон него. Затоа мажот мора да најде совршен начин да ја скроти својата сопруга.

7. Жената по раѓањето на детето повеќе не ја сака физичката интимност на мажот колку што и е потребна неговата нежност и грижа. Мажот мора да го знае ова и да биде нежен кон својата жена.

8. Мажот никогаш не треба да ја набљудува својата жена во присуство на другите, бидејќи мажите честопати ги прекоруваат своите жени од себичност, особено во присуство на нивните роднини.

9. Ако жената, на пример, го повика својот сопруг на работа, тој не треба да и даде остар одговор дека е зафатен и дека сега нема време за неа.

Нежно треба да каже дека сега е зафатен и дека ќе и се јави подоцна. Кога жената ќе сфати дека нејзиниот сопруг ја сака, таа е подготвена да направи се за него.

10. Не смеете да криете ништо од сопругата, зашто ќе дојде време кога ќе бидете откриени. Кажете и се и консултирајте се со неа за се.

Не е добро за вашата сопруга да открие што криете од роднините, колегите или пријателите. Ако жената не ја чувствува нежноста на својот сопруг, празнината во нејзиното срце нема да се пополни со љубов ниту на родителите, ниту на нејзините сопствени деца.

error: Content is protected !!