Home Љубов и секс Мажот останува во брак до крајот на животот под два услова

Мажот останува во брак до крајот на животот под два услова

0
375
brak-mazh-uslovi

Мажот останува во брак до крајот на животот под два услова.

Во одреден момент, љубовта обично завршува дури и во најсреќните бракови.

Браковите во кои двајца се наоѓаат и живеат во совршена хармонија се многу ретки. Кога зборуваме за таков брак, неговата долговечност најчесто се припишува на љубовта.

Познатиот психолог Михаил Лабковски вели дека љубовта обично завршува во одреден момент во најсреќните бракови, но дека овие луѓе остануваат во среќен и совршен брак бидејќи во заедница од двајца луѓе две работи се најважни.

„Со текот на годините имаме помалку сила отколку во младоста, така што се што сакаме е разбирање, мир и тишина. Тогаш, која е тајната на среќниот брак во кој љубовта престана?

Ќе ви кажам – доверба, чувство на сигурност, поддршка и разбирање.

Кога ќе дојдете во четириесеттите и педесеттите години, овие квалитети се многу поважни од пеперутките во стомакот и љубомората што ви предизвикува главоболка.

Сигурна сум дека жените кои ја вложија целата своја енергија во животот во кариерата, финансиите и изгледот, ќе бидат многу напнати во овие години, што се одразува и во бракот. Тие веруваат дека овие квалитети се она што го држело мажот до нив. Во четириесеттите и педесеттите години, тие се премногу уморни, бидејќи постојано одат на погрешен пат.

Едно лице се вљубува во личност, ја сака индивидуалноста, ја почитува самодовербата и независноста.

Навиката ги врзува луѓето, но колку долго?

Во секој брак, доаѓа момент кога едно лице сака само да живее мирно, без стрес, без мешање со другите луѓе. Тој сака да плови по мирно пристаниште.

Токму оваа способност да не ја нарушите нечија удобна зона, туку да ја почитувате, одредува колку години ќе живеете заедно.

Така, драги дами, мажот ќе живее со вас до крајот на животот под 2 услови:

1. Имате за што да разговарате.

2. Не се оптоварувате премногу со неважни работи.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!