Милан Мариќ се збунил кога ја добил улогата на Тома: „Не личиме, а јас не сум ниту пејач.“

Слични

Најубавите цитати на влијателни жени низ историјата

Најубавите цитати на влијателни жени низ историјата. Сетете се на...

Сексот и градот доаѓа во декември! Погледнете ја најавата

Сексот и градот доаѓа во декември! Погледнете ја најавата HBO...

Автопортретот на Фрида Кало е продаден за 35 милиони долари

Автопортретот на Фрида Кало е продаден за 35 милиони...

Што се случи со Мртвото Море?

Што се случи со Мртвото Море? Мртвото Море, спектакуларно солено...

Четири неверојатни теории за Хитлер во кои веруваат милион луѓе

Четири неверојатни теории за Хитлер во кои веруваат милион...

Сподели

Филмот на Тома за пејачот Тома Здравковиќ собори рекорди на гледаност во регионот, а почна да се прикажува и во хрватските кина. Милан Мариќ се збунил кога ја добил улогата на Тома: „Не личиме, а јас не сум ниту пејач“. Ова во филмот го откри 31-годишниот Милан Мариќ, кој вели дека, всушност, не знае да пее.

„На почетокот пеев малку во филмот. Јас навистина не сум пејач. Сакам да пеам, но тешко е да ме слушаш. Но, тоа не нè спречи да го снимаме овој филм. Глумењето Том беше“, вели тој, „сложена актерска задача“.

Овој филм не е само за музиката, туку е интимна приказна за почетоците на Тома, врвот на славата, неговата љубов, но и за несреќниот живот испреплетен со алкохол и со коцкање.

„Тој го пееше она што навистина го живееше. И искрено“, вели Мариќ.

Откри како реагирал кога му била понудена улогата.

„Ми беше драго, бев збунет, знам дека не сум од Бог даден за музика, ни физички не наликуваме. Кога ќе го земете опусот од неговите песни, тие се прилично тажни. И тој човек почина на 30, пред години, многу нешта се променија, трендовите и времето,  земјата ја нема. И ние се сменивме, многумина се променија. И како е можно неговата песна да живее денес?“, вели Милан.

Инаку, Милан го знаеме и по врската со Нина Виолиќ, која е 18 години постара од него. Двојката беше во врска од 2014 до 2016 година. Нивната љубов започнала кога тој имал 24, а Нина 42 години.

error: Content is protected !!