Мини тест по географија: Дали знаете кои се главните градови на овие 10 земји?

Слични

Филмот „Тома“ достигна половина милион гледачи за три недели

Филмот „Тома“ достигна половина милион гледачи за три недели. По...

Интересни факти за Никола Тесла за кои можеби не сте знаеле

Интересни факти за Никола Тесла за кои можеби не...

Како дојде до 8-часовно работно време?

Како дојде до 8-часовно работно време? Осумчасовниот модел на работа...

Дали Третата светска војна е духовна војна?

Дали Третата светска војна е духовна војна? Не се потребни...

Сподели

Мини тест по географија: Дали знаете кои се главните градови на овие 10 земји?

Дали сте сигурни дека ги знаете сите главни градови на сите земји во светот?

Ве тестираме денес!

Одговорете на прашањата и видете ги решенијата подолу!

Кој е главниот град:

1. Монголија?

2. Пакистан?

3. Андора?

4. Белорусија?

5. Кипар?

6. Литванија?

7. Чиле?

8. Аргентина?

9. Доминиканска Република?

10. Флорида?

Сега кога сте одговориле на прашањата, погледнете ги точните одговори под фотографијата!

1. Улан Батор

2. Исламабад

3. Андора де Вела

4. Минск

5. Никозија

6. Вилнус

7. Сантијаго де Чиле

8. Буенос Аирес

9. Санто Доминго

10. Телехези

Колку точни одговори имавте?

error: Content is protected !!