Најпопуларно растение на социјални мрежи : Цвета од пролет до есен

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Најпопуларно растение на социјални мрежи : Цвета од пролет до есен.

Цветовите што сте ги виделе во венци, свадбени букети и цветни аранжмани сега станаа исклучително популарни како посебна декорација во вазни.

Гипсофила или лизгач е цвет што сака сончеви места, и често се користи во многу пролетни аранжмани и цвета од пролет до есен. Препознатлив е по малите цвеќиња, кои обично може да се најдат во бело, но и во виолетова или розова боја.

Како украсен вид, најчесто се одгледува како едногодишно или повеќегодишно растение.

Може да порасне до висина од околу 90 см.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Inside No. 3 (@insidenumber.3)

Тие можат да издржат како повеќегодишни растенија во градината ако нема премногу влага во почвата, а пред зимата почвата треба да се меша со песок или струготини. Се одгледува и се користи како украс во разни аранжмани за суви цвеќиња, а често се користи и како украс за свадби и може да се комбинира со скоро кој било друг вид на цвеќе, пишува планопедија .

Ја разубавува секоја куќа и градина

Поради тенки гранчиња и мали цвеќиња, тој совршено ќе го украси секој ентериер. Оваа година стана исклучително популарен како украс, за што говорат и социјалните мрежи кои се преполни со слики од ова растение.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by House of Parker (@houseofparker__)

error: Content is protected !!