НАЈУБАВИ ЗБОРОВИ ЗА БРАК: Внимателно потрошете ги зборовите и чувствата!

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Душко Радовиќ – најубавите зборови за брак и љубов!

Бракот е регулиран со закон само кога не може да биде поинаку. Затоа, не дозволувајте законот да го регулира вашиот брак. Договорете се сами, поубаво и похумано отколку што може да предвиди кој било закон.

Ние сакаме да бидете убави, да издржите долго време, да се радувате едни на други, да живеете со убедување дека сте завршиле една од најважните работи во животот денес.

Ве советуваме да не брзате, внимателно да ги трошите зборовите и чувствата. Не трошете го сето тоа веднаш. Дистрибуирајте ја својата љубов и взаемно почитување на секој ден од вашиот заеднички живот.

Законот вели дека мажот и жената се еднакви во брачната заедница. И, тоа може подобро да се каже, зголемете ги своите обврски за да не ги загрозувате правата на другите.

Бракот не може да биде целта. Тој е само можност да ги направите вашите други цели интереси ,полесни и поубави.

Затоа постојано ја градите вашата врска, ги проширувате нејзините граници, не дозволувајте таа да стане досадна, поспана, да престане да живее и да постои.

Збогатете го вашиот заеднички живот, борете се за еднаквост на животот, бидете реални и одмерени кога ги поставувате своите цели и силни и упорни кога треба да ги постигнете.

Вие не можете само да водите љубов. Љубовта е убава само кога се зема здраво за готово, кога ги следи сите наши други активности, кога ни дава сила да се реализираме што е можно поуспешно како личност.

error: Content is protected !!