Науката докажа: Мажот најдобро живее покрај жена која постојано му „досадува“

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Науката докажа: Мажот најдобро живее покрај жена која постојано му „досадува“.

Научниците на почетокот не можеа да веруваат во резултатите од истражувањето, па ова откритие беше шокантно за сите. Научниците докажаа дека жените кои поседуваат силна личности се вистински скапоцен камен за партнерот. Според студијата, таквата жена значително го намалува ризикот од дијабетес кај нејзиниот сопруг.

Тешко е да се поверува, но ова се научно докажани факти. Се разбира, не е се толку едноставно. Особено ако вашата жена ви „досадува“ од утро до вечер и сето тоа го зачинува со повремен излив на лутина . Мажот кој има сопруга која постојано му досадува окрај себе, може да престане да се грижи за неговото здравје.

Експерти спроведоа експерименти и докажаа дека лошото расположение на партнерот директно влијае на здравјето на другиот партнер, особено во однос на потенцијалниот ризик од дијабетес.

Студијата опфати 1.228 парови. Научниците им поставија многу прашања: „Колку се задоволни од нивната врска?“, „Дали се задоволни од својот партнер и како?“, „Колку време поминуваат заедно и како?“…

Втората серија прашања поврзани со сосема различни теми: “Колку се отворени еден за друг?”, “Дали кријат нешто од својот партнер?”, “Колку често партнерот се жали или критикува?” Резултатите од истражувањето беа зачудувачки. Прво, тие драматично се разликуваа во зависност од полот на учесниците.

Жените кои сметаа дека нивната врска е среќна, каде што никој не е изложен на критики и лоши однесување, практично дури и немаат ризик да добијат дијабетес во иднина. Научниците го објаснуваат ова со фактот дека таквите жени комуницираат посовесно со својот партнер, покажувајќи уреден такт и мудрост.

Мирната комуникација со партнерот влијае на добар метаболизам и добро здравје. Но, податоците од истражувањето на мажите ги шокираа сите. Истражувачите на почетокот не можеа ниту да поверуваат на резултатите бидејќи тие беа радикално различни од резултатите од истражувањето кај жените.

Мажите кои изјавија дека нивните сопруги постојано се обидуваат да ги контролираат, дека се иритирачки и критички настроени, во иднина се помалку склони кон дијабетес. За разлика од мажите кои живееја тивок и мирен живот со жена која не им „досадува“!

И тоа не е се:

Партнери на раздразливи и силни жени, ако на крајот заболеле од дијабетес, тоа било поблага форма. Покрај тоа, тие отсекогаш биле во можност да го контролираат нивото на шеќер во крвта. Научниците ги објаснуваат резултатите од ова истражување со фактот дека овие „барања и иритирачки жени“ внимателно го следат здравјето на нивниот сопруг и неговото однесување.

Факт е дека жените со далеку подобри карактеристики се поодлучни и донесуваат оптимални одлуки. И тоа е потврдено од науката. Студијата спроведена на Универзитетот за психологија направи студија која го потврди фактот дека жените со посложен карактер обично се попаметни.

Тоа објаснува зошто се скептични за речиси се. Тие се водени од објективни причини и сопствена анализа. Тие исто така знаат да го пренесат своето барање до својот сопруг што е можно поубедливо и одлучно. Можно е поради ова, сопругот да ги слуша многу подобро (особено затоа што нема друг избор), а за возврат ќе добие добро здравје!

Жените со силен карактер имаат предности во однос на смирените жени, но не во се. Некои други студии покажаа дека тие можат да ја спасат сопругата од дијабетес и болести, но тие се дебелат. Ова се должи на фактот дека тие едноставно се „бомбардираат“ со адреналин и кортизол, кој се депонира во нив во форма на килограми.

error: Content is protected !!