Науката вели дека ова е најдобриот начин да се смири детето

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

Науката вели дека ова е најдобриот начин да се смири детето.

Ако постои нешто што родителите секогаш се обидуваат да го избегнат, тоа се драматични изливи на гнев кај децата, особено оние што се случуваат во јавност. За среќа, постојат неколку начини да го смирите детето пред да стигне до сцената каде што скоро не гледа во вас и не слуша што зборувате.

Според Science Daily, најдобриот начин да се смири детето кое е на работ на излив на гнев е да го однесете во природа.

Престојот на отворено може да помогне да се намали нивото на стрес кај децата и соодветно да се потроши акумулираната енергија.

Истражувањето на тим научници од Универзитетот во Хонг Конг покажа дека времето што децата го поминуваат во природа има исклучително позитивно влијание врз нивното социјално однесување.

Повеќе време во природа за децата значи дека тие ќе бидат поздрави, ќе се однесуваат подобро и ќе бидат посреќни.

„Забележавме дека модерните родители ја избегнуваат природата. Тие го сметаат за валкано и опасно место, а децата, за жал, лесно ги прифаќаат истите тие ставови. Покрај сето тоа, зелените површини честопати не се многу гостопримливи, па така се почесто можете да слушнете „Не стапнувајте на тревата“.

Со други зборови, не плашете се да ги оставите вашите деца да се извалкаат во калта, особено ако тоа ги прави среќни!

error: Content is protected !!