Недела – едноставно ден за уживање

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Недела – едноставно ден за уживање.

Недела – ден за уживање.

Така одлучив одамна.

  • Ден за семејството.
  • Еден ден за мене.
  • Ден за мир и хармонија.

Секоја недела ја славам НЕДЕЛА.

Тој ден не одам на шопинг, не правам ништо оптоварувачки, не брзам никаде, само уживам во денот, дома и најблиските.
Неделните утра во пижами и со голема шолја кафе се мојот омилен дел од неделата.
Тие траат долго, се одликуваат полека со појадок, опуштени разговори и бавни движења.

Ако сакаме да го преживееме овој луд ритам и хаосот што не опкружува, мора да имаме свои оази во кои треба да застанеме и ресетираме. Да се ​​потсетиме што е навистина важно и кој е достоен за нашето внимание и посветеност. Да ги одделиме важните од ирелевантните.

Така, ние се обидуваме да го зачуваме тој мир и спокојство што го чувствуваме што е можно подолго.

До следното ресетирање.

Уживајте оваа недела.

error: Content is protected !!