Нови правила за патување со милениче со авион

Слични

10 години ALLWeb – во ново руво и нови искуства на дигиталната сцена

Изминативе години покажаа дека технологијата и дигитализацијата се сојузници...

Запознајте ја културата: Најбизарните и најсмешните закони во светот

Запознајте ја културата: Најбизарните и најсмешните закони во светот. Запознајте...

Прв лет во историјата: ХЕЛИКОПТЕР слета на Црвената планета

Прв лет во историјата: ХЕЛИКОПТЕР слета на Црвената планета. Хеликоптер...

Зошто е потребно редовно да ги перете пижамите?

Зошто е потребно редовно да ги перете пижамите? Веројатно повеќето...

Сподели

Нови правила за патување со милениче со авион.

Транспорт на домашни миленици е возможен само за домашни миленици со минимална возраст од 12 недели.

При резервација, покрај стандардните информации што им се потребни на патниците, ви требаат и следниве работи:

1. Патникот е должен да ја добие целата потребна документација за превоз на миленичето за патување (вклучително и транзит).

Сопственикот мора да ги подготви сите документи.

Не во багажот

Транспортот на домашни миленици во багажникот на авионот повеќе не е дозволен.

2. Миленичето мора да има старо најмалку 12 недели за да патува со авион.

3. Миленичето мора да ги има сите потребни сертификати за вакцинација, вклучително и сертификатот против беснило, кој е задолжителен за влез во земјите на ЕУ и САД (во тој случај миленичето не може да има помалку од 7 месеци за да може да патува).

4. За сите информации во врска со документацијата, дозволите, вакцините, итн. патникот мора да контактира со конзуларните канцеларии на земјите во кои патува или со надлежните служби на дадените земји (на пример, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство).

error: Content is protected !!