ОБИЧЕН ЧОВЕК

Слични

Филмот „Тома“ достигна половина милион гледачи за три недели

Филмот „Тома“ достигна половина милион гледачи за три недели. По...

Интересни факти за Никола Тесла за кои можеби не сте знаеле

Интересни факти за Никола Тесла за кои можеби не...

Како дојде до 8-часовно работно време?

Како дојде до 8-часовно работно време? Осумчасовниот модел на работа...

Дали Третата светска војна е духовна војна?

Дали Третата светска војна е духовна војна? Не се потребни...

Сподели

Ветрови, ме грабнавте
кога душата ја пратив на чистење,
срцето на починок,
а мислите, за миг, на одмор ги ставив!
Ме врзавте, заробивте,
заседа ми поставивте…
нечесни играчи во играта
и крадци на тајните станавте!

Која цена ќе ја барате
за солзите скришно паднати,
за зборовите некажани,
за неколкуте желби посакани?
Кому ли ќе ја продадете вистината…?
на колку малку радост сум се радувала
и колку малку среќа ми требало?
Во таа трговија, ветрови,
за жал…
трговците не купуваат ОБИЧЕН ЧОВЕК!!!

Автор: Милена Лунеска

error: Content is protected !!