Обрнете внимание: Ваквото однесување е карактеристика на несигурни луѓе

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Обрнете внимание: Ваквото однесување е карактеристика на несигурни луѓе.

Ако се однесувате вака несвесно, можете да оставите впечаток на личност која нема самодоверба.

Несвесното однесување кажува повеќе од она што вие самите го кажувате, особено кога станува збор за комуникација со личност која добро ги оценува луѓето.

Ќе се изненадите кога ќе прочитате какво однесување може да даде чувство на несигурност, при што ќе изгледате како да немате ниту трошка самодоверба.

Се обидувате секогаш да им угодувате на другите

Ако секогаш се ставате на последно место и никогаш не се залагате за вашите интереси, тоа може да биде знак дека сте многу несигурни. Исто така, луѓето кои многу им угодуваат на другите, може да завршат да донесат лоши одлуки, бидејќи нема да застанат за себе дури и во тешки и опасни ситуации.

Несигурните луѓе секогаш го следат мнозинството, наместо да стојат на својата позиција, бидејќи не се чувствуваат доволно силни да го кажат она што го мислат. Затоа, научете да поставувате здрави граници бидејќи вашите животни одлуки зависат само од вас.

Арогантни сте и се однесувате како да знаете се

Ако сте арогантни и се однесувате како да сте супериорни во однос на сите други во собата, тоа нема да даде чувство на сигурна личност, туку спротивното. Вашето арогантно однесување е всушност покритие, кое го штити вашето его и чувството за себе (пониска) вредност.

Со други зборови, вие сте несигурни и правите се што е во ваша моќ за да го скриете од светот. Спуштете ја топката и ослободете ја. Не сте сите непријатели.

Не можете да одржувате контакт со очи

Контактот со очи е форма на невербална комуникација, која им овозможува на луѓето да се поврзат и разберат интуитивно. Несигурните луѓе понекогаш имаат проблем да воспостават и одржат контакт со очите затоа што се плашат од транспарентноста што може да ја направи оваа интимност.

Истражувањата покажуваат дека во очите на другите луѓе не можеме само да читаме основни емоции, како што се среќа или тага, туку и преку 50 различни ментални состојби, како што се возбуда или досада.

error: Content is protected !!