Оние кои прелегале Ковид ги чувствуваат ОВИЕ симптоми 3 месеци подоцна

Слични

Заборавете на немирните ноќи и вртењето додека спиете

Заборавете на немирните ноќи и вртењето додека спиете. Водич за...

Најмоќниот чистач за организмот

Најмоќниот чистач за организмот. Традиционален рецепт за напиток кој ќе...

Дали е корисно да се пие кефир ноќе?

Дали е корисно да се пие кефир ноќе? Вистина или...

4 знаци кои откриваат вишок сол во телото

4 знаци кои откриваат вишок сол во телото. Самата сол...

Туна или лосос: што е поздраво?

Туна или лосос: што е поздраво? Прашање на денот! Зошто е...

Сподели

Оние кои прелегале Ковид ги чувствуваат ОВИЕ симптоми 3 месеци подоцна.

Замор и болка во мускулите се само некои од симптомите..

Скоро секоја седма особа која била позитивна на Ковид 19 ги почувствувала овие симптоми три месеци подоцна, според студијата од Велика Британија.

Досега, најголемата студија за долгорочната корона на британскиот Завод за национална статистика откри дека луѓето со вирус имаат поголема веројатност да пријават здравствени проблеми, вклучувајќи болка во мускулите и замор.

Симптомите вклучуваат мускулни болки и замор.

Во примерок од повеќе од 20.000 луѓе кои биле позитивни на корона помеѓу април минатата година и март годинава, 13,7 проценти чувствувале симптоми најмалку уште 12 недели. Тоа беше осум пати повеќе отколку во контролната група на луѓе за кои веројатно немаше.

Од оние кои биле позитивни на тестот, една петтина или 21 процент сепак имале симптоми пет недели по тестирањето. Жените почесто пријавувале долготрајна корона отколку мажите, а таа била најраспространета кај оние на возраст од 25 до 34 години.

error: Content is protected !!