Основата на секоја добра врска: Како да се развие тимска работа за успешен и среќен брак?

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Основата на секоја добра врска: Како да се развие тимска работа за успешен и среќен брак?

Убавината на добриот брак е во деталите. Ова не се грандиозни гестови како скапи вечери и подароци, туку мали, а всушност големи работи кои партнерите ги прават секој ден. Градењето тимска работа е една од најсилните основи за ова.

Ако ги погледнете силните бракови околу вас, ќе забележите дека таквите партнери едноставно чекорат низ животот заедно. Тие прават тим кој се справува со сите предизвици што им се појавуваат, а ги има многу. Ниту еден живот не е бајка, но со вистинскиот партнер може да биде полесно.

Оваа тимска работа ќе се развие само ако се земат предвид нејзините компоненти кои треба да се развијат од првиот ден на врската. Тоа се комуникација, почит и восхит.

1. Комуникација

Партнерот не може да ги чита вашите мисли, ниту вие неговите. И токму затоа комуникацијата е на прво место кога станува збор за успешен брак.

Ако го имате вистинскиот партнер што вреди, тој ќе сака да знае се што ви пречи, било да е тоа лош ден на работа, расправија со пријател, проблеми во домаќинството, деца… се.

Вториот пат кога ќе ве праша што ви е, не кажувајте дека не е ништо. Кажете го она што ве мачи смело и без двоумење.

Експертите исто така предлагаат парот да одвојува по еден час на секои две недели за да разговара за сериозни прашања за кои можеби немале време да разговараат во текот на работниот ден. Во тие часови и двајцата имаат право да кажат се што им пречи.

2. Почит

Почитувањето е клучен елемент на секој тимски успех, без разлика дали е тоа спорт или брак. Кога се почитуваат како тим, тогаш се ценат, се поддржуваат, навиваат еден за друг, имаат трпение и се полни со разбирање.

3. Восхит

Иако восхитот не е нешто што општеството обично го поврзува со успешен брак, факт е дека тоа е многу важно.

Да се ​​восхитуваш некому значи да ја цениш таа личност и да ја сметаш за посебна. На крајот на краиштата, токму тоа некогаш не привлекуваше кај нашиот партнер. Му се восхитувавме поради неговите способности, односите со децата или родителите, храброста во надминувањето на тешката животна приказна.

Сè додека останува таа доза на восхит, се создава основата за најдобра тимска работа. И затоа кажете му на партнерот, но и на надворешниот свет зошто му се восхитувате. Кажете му на вашиот партнер што ве фасцинира кај него.

Сето ова заедно ќе создаде основа за тимска работа. На крајот на краиштата, можеш да бидеш успешен во тимот само ако и се восхитуваш на таа личност, ако комуницираш за се и ако ја почитуваш, нели?

error: Content is protected !!