Откријте Колку Добро Ги Забележувате Деталите

Слични

Планинскиот велосипедизам ја става Македонија на светската мапа на организатори на UCI трки

Планинскиот велосипедизам станува се позастапен спорт во нашата држава...

Кога ќе се родиш на ист ден со големиот Моцарт!

Да, насловот кажува сè, за оние што веруваат во...

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

Сподели

Постар пар или двајца мажи? Она што прво го гледате на сликата открива колку добро ги забележувате деталите.

Начинот на кој ги гледате работите одразува каква личност сте , нели? Ние во суштина сме склони да ги гледаме работите од наша индивидуална перспектива и тоа е она што нè издвојува од другите. Забележуваме обрасци и дизајни засновани на начинот на обучување на нашите умови и тоа пак открива што ни е најсмислено.

Па, што гледате на оваа слика?

Постар пар

Ако прв пат видовте стара двојка, тогаш имате поширок поглед кон животот. Вие не заглавувате во тривијалите и секогаш гледате на животот од птичја перспектива. Затоа, вие сте повеќе стратег и би биле добари во раководни улоги каде што ја гледате поголемата слика. Вие сте добри во планирањето и не се занимавате со микро-управување.

Двајца мажи во преден план и една жена во позадина

Ако ги видовте овие три лица за прв пат, двајца во преден план и една жена во позадина, тогаш вашето внимание на деталите е неверојатно. Внимавајте на нијансите кога другите дури и не знаат дека постојат. Секојдневно набљудувате (луѓе, места или работи)  и едвај има нешто што може да ве одмине без да ви го привлече вниманието. Вие сте вид на човек кој ги планира работите исклучително добро, а некој дури може да каже дека сте опседнати со детали.

error: Content is protected !!