Како да го отворите патот до здравјето, среќата и богатството во вашиот дом!?

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

Како да го отворите патот до здравјето, среќата и богатството во вашата куќа!?

Како да направите добар Фенг Шуи во вашиот дом за богатство и здравје – прво направете 1 едноставна работа!

Фенг Шуи е многу повеќе од украсување на дом со смирувачки бои.

Тоа е комплексен систем на теории што се користат за промовирање на добра енергија во вселената. Она што сигурно го знаете е дека добар проток на енергија води кон среќен и хармоничен дом. За да разберете како работи Фенг Шуи, важно е да ги разберете неговите основи. Оваа вековна практика може лесно да го отвори патот за среќен и здрав начин на живот.

За да создадете добар Фенг Шуи, треба да ги разберете основите на концептот Фенг Шуи. Постојат неколку примарни елементи и теории кои можат да ви помогнат.

Меѓу најважните е теоријата за петте елементи, концептот на јин и јанг, како и теоријата за примена на царството Чи и Багуа.

За да ги дефинирате областите Багуа во вашиот дом, ќе ви треба компас за да ги одредите страните на светот и со тоа да го ограничите просторот. Ако започнете со основните алатки Фенг Шуи и ги користите за изградба на силни тела, постепено може да преминете на други алатки и нивоа.

1. ОД КАДЕ ДА ПОЧНЕТЕ?

Кога започнувате, Фенг Шуи може да биде малку збунувачки. Ве чека многу работа на патот кон воведување хармонија во вашиот дом. За да не бидете презаситени и збунети, одете чекор по чекор. За почетниците, ослободете се од нередот. Ова е главниот клуч за да се овозможи добар проток на енергија и без него не може да се продолжи понатаму. После тоа, можете да ја примените теоријата за форми и бои, да го прилагодите осветлувањето и квалитетот на воздухот.

2. ЗНАЧЕЊЕ НА БОИ

Боите се најлесниот начин да внесете позитивна енергија во просторот. Дури и многу мала количина на боја може да направи разлика во просторот. За да ги примените боите, треба да разберете која боја се однесува на кој од 5-те елементи и како ја изразува светлината. Секогаш треба да изберете бои според вашиот карактер. Бои може да се користат на ѕидот, во форма на фотографии, wallидна уметност и скулптури. Можете исто така да ја разгледате бојата на влезната врата.

3. ФЕНГ ШУИ ЛЕКОВИ И СИМБОЛИ

Оддалечувајќи се од боите, пред вас е цел спектар на други симболи и лекови на Фенг Шуи. Ова се објекти кои се поставени на вистинското место и можат да влијаат на позитивните енергии на проток во вселената. На пример, еден од овие објекти е огледало како многу моќна алатка во Фенг Шуи. Покрај него има фонтани, кристали и растенија.

error: Content is protected !!