Ова се најдобрите слатко-лути пилешки батаци што некогаш сте ги пробале

Слични

Само 3 состојки: Рецепт за кремаст појадок кој изобилува со протеини

Само 3 состојки: Рецепт за кремаст појадок кој изобилува...

ТАРТ ОД КАЈСИИ: Брза подготовка, нема повкусна летна торта! (РЕЦЕПТ)

ТАРТ ОД КАЈСИИ: Брза подготовка, нема повкусна летна торта!...

Вистински летен ручек: Пастрмка во рерна (РЕЦЕПТ)

Вистински летен ручек: Пастрмка во рерна (РЕЦЕПТ) Потребно е: • 4...

Сподели

Ова се најдобрите слатко-лути пилешки батаци што некогаш сте ги пробале.

Тајната е во маринадата, обидете се и секогаш ќе ги правите.

Состојки

  • 1 кг пилешки батаци
  • прст сол
  • прст бибер
  • прст клчена лута пиперка

За маринада

  • 1 лажица мед
  • 1 лажица сенф
  • 1 дл маслиново масло
  • 0,5 дл домашна ракија
  • шака рузмарин

Како да се подготви

Додадете сол во тапаните, бибер и посипете со лута пиперка по вкус. Во длабок сад измешајте сенф, мед, маслиново масло, рузмарин и ракија. Премачкајте го месото со оваа смеса и оставете го да отстои најмалку еден час, напоменувајќи дека треба да се промешаат барем еднаш за месото да ги апсорбира сите состојки што е можно подобро. Ставете го остареното месо на загреана скара и печете додека не порумени.

error: Content is protected !!