Овие 5 Раси На Кучиња Живеат Најкратко

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Некои раси на кучиња се познати по својот краток век на траење – особено големите. Подолу се наведени пет раси кои имаат најмал животен век.

Данска Дога

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Great Dane (@greatdane.world_)


Данска Дога се големи животни – тие ги држат Гинисовите рекорди како највисоко куче. Тие се исто така драги, верни придружници кои сакаат да играат. Живее  во просек 9 години.

Одлично швајцарско планинско куче


Swissie или Great Swiss Mountain Pass се истакнува во кучешки спортови – како што се кревање тегови и агилност – со карактеристиките на неговото наследство како разноврсно работно куче, вклучувајќи чување, чување на говеда и влечење санки. Просечниот животен век на оваа раса е 8 години.

Мастиф


Расата, која потекнува од пред 5.000 години, може да тежи до 100 килограми – всушност, нејзината големина придонесува за нејзиниот краток век на траење, во просек осум години.

Ирска Волчица


По потекло од Ирска, ирската Волчица е уште едно големо куче чиј живот е краток поради неговата големина. За време на неговиот животен век, што е околу седум години, сигурно ќе ги исполни деновите на неговиот сопственик со среќа, љубов и изобилство бакнежи.

Планинско куче Берне


Бернер е познат по својот прекрасен темперамент и е интелигентен, желен за задоволство, приврзан и лојален. Поради малиот генски фонд на расата, оваа раса за жал страда од бројни здравствени проблеми, па затоа денес се бори за опстанок. Во просек, тие живеат околу седум години.

error: Content is protected !!