Овие хороскопски знаци се најголемите љубовни скептици!

Слични

10 години ALLWeb – во ново руво и нови искуства на дигиталната сцена

Изминативе години покажаа дека технологијата и дигитализацијата се сојузници...

Со што шармираат хороскопските знаци?

Со што шармираат хороскопските знаци? Некои припадници на Зодијакот имаат...

Овие хороскопски знаци ги чека љубовта за време на празниците

Овие хороскопски знаци ги чека љубовта за време на...

Сподели

Вербата може да биде разнишана, надежта да биде изгубена, а срцето да биде скршено, но сепак има оние кои во потполност ќе закрепнат и секогаш со ист елан ќе влезат во нови романси. Но има оние што навистина се скептици и не се впуштаат во нови авантури.

Скорпија

Скорпиите се најчувствителниот знак од хороскопот но добро знаат дека сексот и љубовта се слабите точки во нивниот ментален склоп и можат да доведат до самоуништување. Скорпијата размислува и и болко мечтае дали да се впушти во нова романса или не, но сепак знае дека во луѓето не треба многу да се верува. Скорпиите не се целосно одрекуваат но сепак потребно им е доволно време за да се уверат дали е вредно да се ризикува.

Близнаци

Недопирливите близнаци често размислуваат за идејата да влезат во нова љубовна врска бидејќи се роматични но кога ќе освојат нечие срце тие немаат јасна претстава што би требало понатаму да работат. Близнаците остануваат отворени за сите можности, од време на време се впуштаат во интензивна љубовна врска но сепак имаат резервна опција и можност за повлекување односно за нова аввантура. Тие веруваат дека ке ја пронајдат љубовта на својот живот и често размислуваат во тој правец.

Девица
Да, емотивниот скептицизам доаѓа од оној правец од кој Девиците се најдобри а тоа е анализирање, размислување и проучување на некои ствари, случувања, чувства како и личности додека не бидат темелно проучени а заклучоците спакувани во фолдери.
Девицата ќе внесе систематски промени бидејќи нејзината анализа воочува грешки и пропусти и таа ја зема во предвид можноста дека вистинската љубов постои и дека е возможно да се доживее. Девиците не сакаат да губат време ангажирајќи се емотивно во некој однос кој не е во голем процент вистински и вреден за да се посвети внимание па затоа внимателно бираат на кого ќе го дадат своето срце.

Јарец

Јарците се верни и понекогаш се опишуваат како најдобри партнери и посветени личности на својот партнер. Јарците по природа се песимисти, а посебно кога станува збор за љубовта. Можеби за нив љубовта е нешто различно од она што е за останатите на кои не им е тешко да се препуштат на чуствата и да не мислат на иднината.

Јарецот секогаш се подготвува за секаков вид на ситуација бидејќи така и функционира а подготвеноста за љубовна врска е многу тешко да се постигне на интелектуално ниво. Затоа јарците предвидуваат дека може да тргне наопаку и да го проценат ризикот пред да се уверат дека една врска има добри шанси да успее. Кога тоа ќе го одлучат, јарците ќе работат напорно да изградат однос со себе до кој им недостасува а исто толку напор ќе им биде потребно и да се опуштат и дозволат некои работи да се завршат спонтано.

error: Content is protected !!