Овие три бои влијаат врз вашата концентрација во канцеларија

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Овие три бои влијаат врз вашата концентрација во канцеларија.

Бојата на внатрешноста на канцеларијата во голема мера влијае врз концентрацијата на вработените.

Боите имаат големо влијание врз работната атмосфера и продуктивноста, а нивниот избор влијае и врз емоциите, однесувањето и деловните цели. Затоа, внимавајте во каква канцеларија работите.

Ако сакате да ја зголемите продуктивноста, би било повеќе од потребно да ја знаете психологијата на боите.

Еве кои бои не треба да доминираат во вашата работна средина.

Белата боја е симбол на професионализам, бизнис и елеганција. Сепак, ова не е боја која ќе ве стимулира, туку ќе ви ги збуни мислите, а нивото на концентрација ќе опадне значително.

Црвената боја го блокира аналитичкото размислување, ги тера луѓето да дејствуваат побрзо и поенергично. Сепак, таа енергија е многу краткотрајна и на тој начин аналитичкото размислување се намалува.

Жолтата е бојата која ретко се користи бидејќи постои верување дека предизвикува страв, вознемиреност, гадење и главоболки. Сепак, со избирање на вистинската нијанса на оваа боја, можете да го направите вашиот простор попозитивен, побезбеден и попријателски.

error: Content is protected !!