Благодарение на пандемијата: Дури 30 проценти од жените признале дека имаат подобар сексуален живот

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Некои парови имаат почести и подобар сексуалeн живот за време на непопуларните LOCK DOWN мерки

Истражувањата направени во КИНА за “сексуален живот пред и после”, како држава во која за првпат се регистрираше вирусот, дале слика како се менувал сексуалниот живот на луѓето за време на пандемијата, што откри дека некои луѓе сега имаат подобар сексуален живот отколку порано. За време на кризата, романтичните и сексуалните врски обично се интензивираат, потврдила и студија на германски научници.

Германците имаат подобар секс благодарение на пандемијата со коронавирусот, покажаа две студии на германски научници, кои сè уште не се објавени во трудови и за кои допрва ќе се зборува. Вкупно 72 проценти од мажите во врска им рекоа на истражувачите од Универзитетот во Мерсебург дека нивната врска не се влошила поради коронавирусот, а 16 проценти рекле дека нивниот полов однос дури и се подобрил.

Од анкетираните жени, 30 проценти рекле дека се подобриле нивните сексуални односи со нивниот партнер.

Според водачот на студијата “сексуален живот пред и после” Хајнц-Јирген Вос, професор по сексологија и сексуално образование, само 12 проценти од мажите во врска велат дека LOCK DOWN мерките воведени како дел од борбата против коронавирусот го влошиле нивниот пол.

Од анкетираните жени, 30 проценти изјавиле дека сексуалниот однос со нивниот партнер е подобрен, 58 проценти рекле дека состојбата е непроменета, а 12 проценти рекле дека врската е полоша. Меѓународно истражување на Институтот за сексуално истражување на Медицинскиот центар на Универзитетот во Хамбург-Епендорф (УКЕ) даде слични резултати.

Половина од испитаниците не забележале никакви промени во нивниот сексуален однос со партнерот. Од оние кои ги забележале промените, повеќе пријавени се позитивни промени, изјави германскиот истражувач лидер Јохана Шредер за DPA. Во истражувањето учествуваа и институти од Турција, Хрватска, Португалија, Шведска, Холандија, Франција и Чешка.

Во основа, луѓето имаат почести и подобри врски за време на LOCK DOWN, вели берлинскиот психотерапевт Волфганг Кругер, автор на „Исполнета сексуалност“.

error: Content is protected !!