Почекајте ја личноста со која вашата љубов ќе биде лесна

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Почекајте ја личноста со која вашата љубов ќе биде лесна.

Растејќи, многу долго време цврсто верував дека најсилните врски се оние што се најкомплицирани.

Сепак, конфликтот е централна тема на секоја романтична комедија што некогаш сум ја гледал кога растев. Секој љубовен роман што го прочитав. Секоја ТВ серија, секоја драматична приказна, секое парче што поттикнува размислување – сите тие се вртеа околу драмата и кавгата.

Тепачки едни за други. Борби за да успее кога ќе се згусне.

Тие нè учат да веруваме дека љубовта што вреди е тешка. Комплицирана. Неконзистентна.

Па, велам дека сето тоа е глупост.

Еве што сфатив, по доста време во мојот живот, па се надевам дека ќе го сфатите многу побрзо:

Љубовта не треба да биде главната компликација во вашиот живот. Не треба да биде главниот извор на агонија. Не треба ни да биде поголем.

Романтизираме толку многу да се бориме едни за други и да се жртвуваме едни за други и покажуваме некому дека ќе бидеме тука, без разлика колку е тешко.. Но, вистината е дека лицето што е вистинско за нас нема да биде тешко да се сака.

Затоа што вистинската љубов е лесна.

Се чувствувате како да е 2 часот во недела попладне и нозете ви се обвиткани околу некого додека лежите на каучот во дневната соба додека секој ја чита својата книга и ужива во тишината.

Се чувствувате како да сте на патување во автомобил и разговорот тече непречено во возбудливи насоки и потоа тоне во пријатна тишина додека минуваат милјите.

Се чувствувате како да се согласувате многу повеќе отколку што се расправате. Дека си помагате многу полесно отколку да напаѓате. Се чувствувате возбудени од заедничката иднина затоа што ја градите онака како што и двајцата навистина ја сакате.

Вистинската љубов не се врти околу конфликтот, туку хармонијата.

За овозможување на меѓусебен развој. Околу меѓусебната поддршка низ сите пречки и предизвици. Личност која сака да ги решите несогласувањата на фер и искрен начин – барајќи решение што ќе одговара на двајцата, наместо да се борите кој ќе се појави како победник.

Затоа што нема ништо романтично во двојка која едноставно не може да функционира.

Нема ништо трагично убаво, во реалниот живот, во постојаното кршење и помирување и расклопување и составување. Во реалниот живот, тоа е само едно големо губење време и енергија. Во реалниот живот, тоа не е здраво за никого.

Еве ја срамната вистина за „ТВ-романсите“ што сите ги идеализираме:
Ако имате таков вид на врска како Чак Блер, како Рејчел и Рос или Тед и Робин, жал ми е што морам да ви го кажам тоа, но веројатно сте со погрешна личност.

Затоа што љубовта не треба да се врти околу конфликтот. Ниту агонија. Не треба да биде ниту драматично, ниту комплицирано ниту болно, отколку лесно и бесплатно.

Љубовта кон личноста со која сте треба да биде природно како дишењето, повеќето денови.

Да се сакате треба да биде едноставно и да не бара многу напор. Треба да биде јасно и директно многу почесто отколку што е комплицирано.

Затоа што вистинската љубов е едноставна, дури и во најтешките моменти.

И таквата љубов апсолутно вреди да се чека.

error: Content is protected !!