Поставете му 50 прашања на вашето дете за да го запознаете подобро

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

Поставете му на вашето дете 50 прашања за да го запознаете подобро.

Колку, всушност, знаете за вашето дете? Еве прашања што можете да им ги поставите на вашите малечки за време на долго возење со некое превозно средство или додека сте дома. Тоа ќе ви помогне да ги запознаете подобро, дури и ако мислите дека не постои личност која ги знае подобро од вас.

Некои од овие прашања навистина ќе бидат упатени директно кон личноста на вашето дете и ќе допираат подлабоко до неговата природа, така што ќе можете да го запознаете детето уште подобро. Другите прашања се само смешни и им овозможуваат на децата да ја користат својата имагинација.

Децата сакаат да ги интервјуирате. Тоа им дава до знаење дека се грижите кои се тие.

Запомнете дека ова треба да изгледа како игра, а не како „полициска истрага“. Кажете му на вашето дете каков би бил вашиот одговор. Децата сакаат да знаат дека и нивните родители имаат глупави идеи.

Прашања за деца

Ако сакаш да ги насмееш сите на планетата, како би го направил/а тоа?

За што си најмногу благодарен/а?

Ако телефонот заѕвони сега, чие име би сакал/а да го напишеш на екранот?

Кога би можел/а да разговараш со животни, што мислиш дека тие би ти кажале?

Кое од твоето сетило ти е омилено?

Ако твојот живот беше серија, каква би била таа?

Како би рекол/рекла ураган?

Ако можете да телепортираш, каде би сакал/а да одиш?

Дали мислиш дека си добар пријател и зошто?

Ако измислиш танцово движење, како би изгледало тоа?

Кога сакаш некого, како го покажуваш тоа?

Која е твојата омилена играчка?

Замисли дека ти е дозволено да го направиш најголемиот хаос во светот. Што би направил/а?

Која е твојата омилена бубачка?

Која е твојата омилена песна?

Ако само една од твоите играчки може да заживее и да игра со тебе, која би ја одбрал/а?

Што сакаш да бидеш повеќе — камила или пингвин (можеш да измислиш и своја комбинација)?

Што е нешто што не смееш, а би сакал да го правиш?

Кога би можел/а да дизајнираш нова облека, која би била таа?

Кој е твојот омилен празник?

Дали повеќе би сакал/а да отидеш на дното од океанот или во вселената?

Опиши го совршениот ден за тебе.

Дали повеќе би сакал/а да живееш во минатото или во иднината?

Како ќе се вика филмот за тебе?

Кога беше последниот пат кога се смееше?

Што те плаши најмногу?

Ако твојата омилена боја има мирис, како би мирисала?

Кога би бил родител на еден ден, кои би биле твоите правила?

Кој е најубавиот гест што го направил твојот пријател?

Дали има прашање што отсекогаш си сакал/а да го поставиш, но никогаш не си го направил тоа?

Која е најлошата храна што си ја пробал и зошто?

Со која славна личност би сакал да се сретнеш?

На што се радуваш секое утро кога ќе станеш од кревет?

Која е најдобрата работа и зошто?

Каков би бил животот ако никој нема телефони?

Што мислиш, која е најтешката работа на светот?

Ако треба да избереш песна за да се опишеш себеси, која би била таа?

Ако имаш магична светилка, со магичен дух, какви три желби би направил/а?

Што правиш кога си лут/а?

Што е она што го прави твоето семејство посебно?

Кога би можел/а да го смениш твоето име, како би се викал/а?

Ако храната паѓа од небото, што би сакал/а да падне?

Замисли дека си добил/а на лотарија. На што би ги потрошил/а твоите пари?

Што би сакал да промениш во светот?

Ако сите во нашето семејство живеат во зоолошка градина, кое животно би бил секој?

Ако одите во лов на богатство, што би сакал/а да најдеш во скриен ковчег?

Кога би бил/а единствената личност на светот, што би правел/а?

Кога би можел/а да донесеш закон, за што би бил тој?

За што сонуваш?

Кога би имал/а супер сили, што би сакал/а да направиш?

error: Content is protected !!