Потсвеста е моќна работа, еве како можете со мислите да го промените вашиот живот од корен!

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Потсвеста е моќна работа, еве како можете со мислите да го промените вашиот живот од корен!

„Закон на животот е закон на верување и верувањето може накратко да се опише како мисла за никелот во човечкиот ум. Начинот на кој човек размислува, чувствува и верува зависи од состојбата на неговиот дух, тело и околностите во кои тој живее “, рече Joseph Murphy.

Сите сме свесни дека имаме внатрешен ум кој обично се нарекува потсвесно , субјективно размислување или ид.

Фројд прв укажа на функционирањето на потсвеста, поврзувајќи ja со разни болести, а Јунг го дефинираше овој духовен дел од мозокот како суперсвест што директно нè поврзува со Бога.

“Потсвесното размислување работи како компјутер. Инспирира, води и трајно ја складира меморијата. Нашиот ум памети сè што гледаме, чувствуваме или доживуваме , но запомнувањето е тешко. Се верува дека нашата потсвест има можност да складира од 70 до 100 трилиони слики, бидејќи нашите чувства, емоции и искуства се во нас во форма на фотографија или звук. Така нашиот мозок, како компјутер, ги складира и обработува “.

Нашата потсвест никогаш не спие и секогаш е во движење контролирајќи го нашето срце, циркулацијата на крвта, варењето на храната и сите оние основни функции во телото.

Таа исто така ги знае одговорите на сите наши проблеми. Потсвеста учи со набљудување, примамување и расудување, додека нашиот субјективен ум работи најдобро кога нашите објективни чувства се во состојба на привремена неактивност.

Мислите што се испраќаат од свеста до потсвеста се создаваат со впечатоци во мозочните клетки кои се како фотографија или филм. Потсвеста потоа ги користи сите собрани информации и од нив извлекува енергија и мудрост за да се најде решение за проблемот.

Да речеме, некој на возраст од 10 години е каснат од куче. Таа личност ќе се плаши од кучиња до крајот на својот живот, токму поради тоа искуство од детството. Ова е затоа што нашиот потсвесен ум се сеќава на тој инцидент иако нашата свест можеби го заборавила. Поради оваа причина, се смета дека нашата потсвест е бесконечна човечка интелигенција над времето и просторот што ни помага да ги создадеме и примиме овие мисли, идеи, деловни планови, да ги откриеме, измислиме и користиме нашето знаење.

“Човекот е збир на неговите сопствени мисли!

Секој е способен да се ослободи од негативните мисли и идеи”, рече Марфи во својата книга.

“Сè што треба да направите е да се обедините духовно и емоционално со вашите сопствени позитивни желби, креативната сила на вашата потсвест веднаш ќе преземе акција. Не двоумете се, започнете сега, сега, дозволете чуда да се случат и во вашиот живот! Бидете упорни, не се откажувај, пробајte сè додека зората конечно не се раздени и сите сенки исчезнат засекогаш! “

Потсвеста зема сè околу нас буквално. Ова значи дека ако постојано размислуваме за фактот дека нема да успееме на работа, веројатно нема да го сториме тоа затоа што ја блокираме позитивната енергија што патува до потсвеста. Ова ќе резултира со негативен став и исход на работата, а ние сме единствено одговорни за сите успеси и неуспеси во животот.

Мислата што е прифатлива како вистинска, автоматски ќе биде така извршена. Кога веруваме дека сме здрави, ќе останеме здрави затоа што тоа е нашата потсвест што го одржува нашиот имунолошки систем во совршена состојба.

“Кога зборувавте со сопствена потсвест, потребно е да се ослободите од навиката да се прибегне кон сила на волја”.

Неопходно е да се замисли, во сопствената имагинација, да ја презентирате крајната цел, состојбата на ослободување од проблеми. Интелектот секогаш ќе се обиде да го прекине и да го понудите своето решение. Сепак, потребно е целосно да го исклучите и да останете со едноставна, детска верба во чудо. Создадете слика за себе ослободена од болести или проблеми што ве мачат. Замислете ги чувствата што ги придружуваат состојбата на ослободување кон која се стремите. Избегнете ги сите заобиколувања! Лесниот начин е најдобриот начин! ”

„Среќата е состојба на умот, запомнете го тоа добро. Никој, освен вас, не може да го создаде тоа среќно место за вас.

error: Content is protected !!