Правила на ФЕНГ ШУИ за уредување на работниот простор: Интересни совети за позитивна енергија

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Правила на ФЕНГ ШУИ за уредување на работниот простор: Интересни совети за позитивна енергија.

Фенг Шуи е стара кинеска дисциплина која се занимава со сите сегменти од животот, а една од нив е уредување на работна маса.

Според Фенг Шуи, работниот простор односно работната маса влијае на кариерата и ја симболизира.

Еве неколку совети и предлози за тоа како да ја организирате масата на која работите според Фенг Шуи.

Фенг Шуи материјал и боја

При избор на работна маса, материјалот и бојата во голема мера влијаат на Фенг Шуи. Општо земено, тешката и цврста кафеава маса од дрво е најстабилна и идеална од сите можни материјали за маса. Обрнете внимание на фактот дека изгледот навистина ви се допаѓа бидејќи голем дел од денот ќе го поминете позади него.

Стаклените маси не се препорачуваат според дисциплината Фенг Шуи затоа што се кревки.

Најдобра работна позиција

Позицијата на вашата маса е клучна за добар Фенг Шуо. Ова значи дека кога ќе седнете на маса треба да можете да ја видите вратата, но сепак да не бидете директно во согласност со вратата.

Избегнувајте свртување кон ѕидот. Ако тоа е единствената опција, ставете огледало пред вас за да го проширите погледот, а со тоа и можностите за подобра кариера.

Фенг Шуи предмети за работната маса

  • Живо, зелено растение кое поттикнува раст.
  • Керамичката чаша што ви се допаѓа, со стабилна основа што не е лесно да се сруши, а советот е редовно да ја користите и да ја одржувате чиста
error: Content is protected !!