Ова се причините зошто е потешко да се вдомат црни кучиња

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Ова се причините зошто е потешко да се вдомат црни кучиња.

Како и кај црните мачки, така и кај црните кучиња, постои верување дека тие носат несреќа затоа и повеќето здруженија и засолништа се борат да посвојат црни кучиња.

Тие ги нарекуваат тешко посвојувачки кучиња и велат дека не им е јасно зошто се случува ова.

Пред неколку години започна кампањата „Кога мали раце ќе се сложат и црна муцка може да се вдоми“. Кампањата имаше мал успех, што всушност беше уште еден доказ дека очигледно имало проблем со таа црна боја и домашни миленици.

Се разбира, има сопственици на црни животни кои обично се јавуваат и коментираат дека црните животни се најубави, но од разни здруженија велат: „Кога ќе најдеме легло од мали напуштени кученца, полесните, шарени секогаш се на прво место, и последните стануваат црни “.

Кое е вашето мислење зошто толку малку луѓе сакаат да посвојат такви кучиња и мачки? Дали има некоја оправдана причина?

Црните кучиња се навистина, без излишни и претерани комплименти, многу често најубавите кучиња, најпаметните, најпосебните, најслатките и најверните. А, ние што се грижиме за нив сме убедени во тоа и токму затоа е уште поапсурден фактот дека тие претставуваат една од најтешките категории за сместување. Дали имате идеја како да им помогнете на црните муцки да најдат дом засекогаш?

Ви донесуваме 10 причини зошто да посвоите црно куче.

1. Црните кучиња се лојални и пријателски расположени исто како и другите кучиња „во боја“.

2. Тие изгледаат мистериозно и добродушно.

3. Полесно е да ги одржувате чисти.

4. Одлични се за заштита – некои луѓе сметаат дека црните кучиња изгледаат злобно, па зошто да не ја искористите оваа претпоставка за заштита од вредни луѓе.

5. Тие се подготвени за секој официјален настан – само додадете малку симпатична вратоврска и имате куче во костум.

6. Тие изгледаат одлично на фотографии во зима, особено на снег.

7. Тие всушност ќе изгледа одлично на скоро секоја фотографија.

8. Тие се природни грејачи – науката вели дека црната боја привлекува и апсорбира топлина, што значи дека во зима може да се исцедите со вашиот влакнест грејач.

9. Сите ќе ве забележат затоа што веројатно ќе бидете едни од ретките со прекрасно црно куче.

10. Тие се бесплатни за усвојување во сите можни варијанти, мали, средни, големи, кратки коса и долги коса.

Па, ако размислувате за ново домашно милениче, зошто тоа не би било некоја убава, црна, впечатлива убавица или некоја грациозна црна дама?

error: Content is protected !!