Рајски одмор : Ова е едно од најубавите места во светот (фото)

Слични

Болест на 21 век: Премногу слободно време создава проблеми

Болест на 21 век: Премногу слободно време создава проблеми. Современото...

Три ГРЕШКИ што ги правиме кога станува збор за ПОЈАДОК

Три ГРЕШКИ што ги правиме кога станува збор за...

Дали знаете што е gaslighting?

Дали знаете што е gaslighting? Gaslighting е форма на емоционална...

Обрнете внимание: Ваквото однесување е карактеристика на несигурни луѓе

Обрнете внимание: Ваквото однесување е карактеристика на несигурни луѓе. Ако...

Четири едноставни и лесно достапни начини за одмор од обврските

Четири едноставни и лесно достапни начини за одмор од...

Сподели

Рајски одмор: Ова е едно од најубавите места во светот (фото).

Големото Солено Езеро во Јута, посолено дури и од океанот, е природен феномен чија големина постојано варира. Една од најпопуларните туристички атракции во Соединетите држави е официјално долга 120 километри и широка шеесет – понекогаш помалку, понекогаш повеќе, во зависност од испарувањето на водата и сезоната.

Golemo-Soleno-Ezero

Три реки се влеваат во езерото преку бројни канали, а поради високата соленост на живиот свет, речиси и да ги нема. Но, затоа е идеално за пливачи и љубители на спортови на вода, како што се кајак или веслање.

Juta

error: Content is protected !!