Разбудете Ја Заборавената Женственоста

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

Сподели

Со брзината на животот кој го живееме, несомнено е дека се губиме себеси, се забораваме, но и секојдневни обврски си го прават своето. За да се вратите на вистинскиот пат, треба да ги вклучите себе си, вашите мисли и чувства во процесот на лекување.

Дали женственоста е потиснато наследство на модерното време?

Современото доба дефинитивно ја потиснува женственоста. Матката, јајниците, грлото на матката, се неразделно поврзани со женскиот хормонален систем, што, пак, е поврзано со стресот и нашето искуство за нас самите и за светот.

Што точно значи и како се манифестира?

Понекогаш жените реагираат на тешки емоции или животни ситуации со промени во гинеколошкото здравје: јајниците реагираат на промени однадвор, матката почесто го рефлектира внатрешниот свет на жената… Акупунктурата може да започне со проток на енергија преку карлицата ако има застој, да го смири умот и емоциите да не врати во рамнотежа.

Како повторно се буди женственоста?

Западната медицина се занимава со лечење на последиците и откривање на причинителот според знаците кои ги покажува нашето тело (хормонално нарушување, исхрана богата со шеќери). Она што жената може да го направи за себе кога ќе се појават промени е да ги анализира своите чувства, да се слуша себеси, да размислува за својот бизнис, партнер и семејни односи и, кога ќе најде причина за незадоволство, да работи активно секој ден, дури и во мали чекори, на промена.

Кратки совети за тоа како да истраете и да работите на себе секој ден

– Секој ден се препорачува физичка активност, одење, трчање, јога, возење велосипед, пливање, истегнување, дишење, потење и сето тоа преку забава.
– За нешто да влијае на вашето заздравување, мора да верувате во тоа повеќе од се! Она во што верувате и правите денес, ќе се случи утре.
– Секоја ваша мисла, секој збор што го кажувате, влијае на вашата иднина. За да го отфрлите лошото, размислете само за тоа што е добро.
– Позитивни мисли и охрабрување кои создаваат љубов, смеа, мир, забава и ужување.
– Сите ние сакаме да бидеме во совршено здравје, да живееме долг живот исполнет со љубов, радост, среќа, успех, уживање, играње, смеа, со многу убави моменти и уште повеќе љубов.

Сето тоа зависи и од карактерот на индивидуата, не постои жена која го нема во себе оваа нешто па затоа најдете време за самите себе иако во оваа модерното време е тешко.

error: Content is protected !!