Толку е убаво да ги слушнеме: Реченици што значат повеќе од „Те сакам“

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Постојат безброј начини на кои можеме да кажеме некому дека го сакаме без да го кажеме тоа поинаку. Тоа е исто како да се обидете некому да кажете “ТЕ САКАМ” без да ги изговорите тие два збора.

Секогаш е добро време да кажете некому „Те сакам“. Овие два збора не можат да се истрошат, досадуваат или да излезат од мода, но понекогаш тие можат да бидат заменети со некои други, подеднакво вредни и незаборавни зборови.

Може да биде секојдневна мала работа, но повторно голема работа што покажува колку навистина се грижиме за некого и колку е важна нашата сакана во животот.

Грижата е одличен показател за љубовта и затоа таа секогаш треба да се цени и негува.

Една таква реченица има посебна сила и лесно може да го замени „Те сакам“, па дури и да ја совлада.

И навистина, во овие следниве зборови лежи голема љубов, тие покажуваат колку е важно за нас некој близок да пристигне безбедно на нивната дестинација и секогаш очекуваме да бидеме контактирани. Грижата е одличен показател за љубовта и затоа таа секогаш треба да се цени и негува.

Споделуваме со нас и други начини на кои можете на вашите најблиски да им изразите љубов без директно да им го кажете тоа:

Јави се кога ќе стигнеш!

Кошулата ти е испеглана

Пивото е во фрижидер

Без тебе, се е глупаво!

Излеговме со децата да прошетаме

Јас го прошетав кучето, немораш ти.

Внимавај како возиш!

Од сите луѓе ти најмалку ме нервираш.

Чувај се!

Внимавај како возиш!

 

error: Content is protected !!